Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Nijhuis Industries BV, 40e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Terugwinnen van vet uit afvalwater als biobrandstof

Veel bedrijven produceren afvalwater waarin nog waardevolle grondstoffen zitten. Nijhuis Industries is specialist in het terugwinnen van deze grondstoffen. Deze grondstoffen zijn klaar voor hergebruik en dit draagt bij aan een circulaire economie. Nijhuis Industries maakt maatwerkinstallaties die grondstoffen terugwinnen uit afvalwater, proceswater en afval. Het bedrijf is wereldwijd actief in 130 landen.

Vet

In sommige afvalwaterstromen zit veel vet. Dat geldt bijvoorbeeld voor bedrijven als kippenslachterijen, vleesverwerkers of snoepgoedfabrikanten. Nijhuis Industries ziet ook dit vet als een herbruikbare grondstof. Met de AECO-FAT oplossing haalt men 99% zuiver vet terug uit afvalwater. Dit scheelt slibafvoer en reduceert het gebruik van chemicaliën voor waterbehandeling. Het vet zelf is opnieuw een grondstof voor andere producten.

Grondstof

Het gerecyclede vet is bijvoorbeeld in het bedrijf zelf te gebruiken als biobrandstof voor een stoomketel. Dit scheelt fors op energiekosten en reduceert de CO2 footprint van het bedrijf. Het is ook te gebruiken als grondstof voor de productie van biodiesel of cosmetica. Ter illustratie, bij een kippenslachterij kan men met de AECO-FAT oplossing gemiddeld 5400 ton vet per jaar uit afvalwater terugwinnen. De investering in de terugwininstallatie is gemiddeld in 2 jaar tijd weer terugverdiend en het bedrijf bespaart tot 30% op het gebied van aardgas. Al met al een mooi voorbeeld van duurzaam grondstof- en watergebruik.

Nijhuis Industries BV

Nijhuis Industries logoDoetinchem

Facebook Twitter LinkedIn YouTube

Website

Vet uit afvalwater

In de Business Bolide van Business and Bubbles vertellen ondernemers Jan van Solar Energy Booster en Menno van Nijhuis Industries over hun innovaties.

Aanvullende informatie

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact