Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Solar Energy Booster BV, 53e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Versterker voor zonnepanelen

Naast energie ook warmte uit zonnepanelen halen? Gebruik dan de Solar Energy Booster. De booster is eenvoudig achter een zonnepaneel te klikken. Het heeft ook de vorm van een paneel, maar is een speciale thermische module (warmtewisselaar). De booster slaat de warmte die overdag van een paneel afkomt op in de grond. Met die warmte is een woning ’s avonds of in het koude seizoen te verwarmen. Hierdoor neemt het energiegebruik af met 30%. Ook zorgt de booster ervoor dat zonnepanelen afkoelen waardoor de efficiëntie van het paneel met 10% toeneemt.

Gasloos

Met de vinding van Solar Energy Booster BV zijn woningen ernergie-neutraal te maken. Dit is een belangrijke ontwikkeling naar een gasloos tijdperk. De warmtepomp die bij de installatie hoort, werkt op een nieuw milieuvriendelijk koudemiddel en is dus minder belastend voor het milieu. De warmtepomp werkt op speciaal ontwikkelde software die voor de warmteopslag in verbinding staat met het energiebedrijf. De opslag vindt plaats in betonnen energiebuffertank in de grond bij de woning. Dit is vaak eenvoudig te monteren. Met de booster zijn ook oude gebouwen met vaak slechte isolatie zonder aanpassing aan de cv-installatie te verwarmen.

Innovatieprijs

In 2017 heeft Solar Energy Booster BV de Jan Terlouw Innovatieprijs gewonnen. De relatief eenvoudige innovatie zorgt voor energiebesparing en voor nieuwe werkgelegenheid in de regio waar het bedrijf gevestigd is. Het bedrijf maakt de boosters in eigen beheer en levert aan de groothandel en installateurs in het land.

Solar Energy Booster BV

Solar Energy Booster logo Lengel

Website

Schematische weergave van een huis geeft de werking van Solar Engerly Booster weer

In de Business Bolide van Business and Bubbles vertellen ondernemers Jan van Solar Energy Booster en Menno van Nijhuis Industries over hun innovaties.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact