Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

iwell BV, 55e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Slimme batterij versnelt energietransitie

Energietransitie is een van de grootste uitdagingen van deze tijd.  Er wordt steeds meer energie duurzaam opgewekt. Maar hoe zorg je dat er voldoende energie is als de zon niet schijnt, of als het windstil is? Of dat we op piekmomenten allemaal genoeg stroom hebben? De Cube van Iwell is een antwoord op deze vragen. Deze slimme batterij zorgt ervoor dat we met onvoorspelbare energiebronnen toch een betrouwbare energievoorziening houden. Omschakelen naar duurzame energie komt zo weer een stap dichterbij.

Schone en betaalbare energie voor iedereen

Iwell is een bedrijf met een missie: schone en betaalbare energie voor iedereen. De slimme oplossingen van Iwell leveren een bijdrage aan energietransitie. Natuurfactoren als wind, water of zon zijn – in tegenstelling tot fossiele bronnen – vaak onvoorspelbaar. Cube is een batterij die energie kan opslaan wanneer het aanbod groot is en razendsnel terug leveren wanneer er vraag is. Hiermee kan het energienet schommelingen in de vraag beter aan. De consument is zeker van stabiele energielevering, ook op de drukste momenten van de dag. De netbeheerder bespaart kosten, doordat het netwerk minder piekcapaciteit nodig heeft. Zo komen verduurzaming en kostenbesparing samen in de Cube.  

Duurzame energie komt dichterbij

Je kunt de Cube zowel kopen als leasen, en steeds meer corporaties, VvE’s en huishoudens doen dit ook. Eenmaal in gebruik kun je de Cube koppelen aan andere Cubes via de de Iwell Energy Community. Zo kun je zelfs de kansen delen met anderen in de omgeving.

iwell BV

Logo iwellUtrecht

Facebook Twitter LinkedIn

Website

iwell Cube batterij tegen een muur

Team foto iwell

Team iwell

Aanvullende informatie

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact