Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Vandebron, 3e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Naar een eerlijke, transparante en 100% duurzame energiemarkt

Vandebron is ‘s werelds eerste online marktplaats voor duurzame energie. Consumenten kiezen zélf bij welke leverancier ze hun energie afnemen. En zodoende waar hun geld naartoe gaat. Anders dan bij traditionele energieleveranciers maakt Vandebron geen winst op energieverbruik, maar betalen klanten abonnementskosten. Hierdoor heeft Vandebron hetzelfde belang als dat van de klant. Namelijk dat hij minder in plaats van meer energie verbruikt. Anderzijds verkopen lokale energiebronnen hun energie voor een eerlijke prijs en zijn ze in staat om nieuwe investeringen te doen in duurzame oplossingen. Inmiddels hebben ruim 120 energiebronnen en 120.000 klanten de weg gevonden naar de marktplaats.

Een nieuw concept

Vandebron heeft een ambitieuze missie: 100% duurzame energie in Nederland. De directe koppeling tussen vraag en aanbod is vernieuwend en draagt ertoe bij dat de markt voor lokaal geproduceerde groene energie verder groeit. En dat kan een boost geven aan de groei van energie uit hernieuwbare bronnen. Nederland blijft daar in vergelijking met andere landen nog een flink eind op achter.

Het mes snijdt aan 2 kanten

Energieleveranciers kunnen hun energie rechtstreeks aan consumenten verkopen en hun eigen prijs bepalen. Doordat Vandebron alleen de vaste leveringskosten in rekening brengt, zonder winst te maken op de verbruikte stroom, wordt het rendabeler om duurzame energie op te wekken. En dat maakt het weer aantrekkelijker om te investeren in het opwekken van duurzame energie. En zo beoogt Vandebron met haar energiemarktplaats als vliegwiel voor duurzame energie te functioneren.

Vandebron

Vandebron logo Amsterdam

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Alle personeelsdata in één tool en een marktplaats voor duurzame energie. In de BusinessBolide van Business and Bubbles vertellen Dirk van Crunchr en Matthijs van Vandebron over hun bedrijf en innovaties.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact