Formulier wordt verzonden, dit kan even duren onderbreek het proces niet. Klik hier om te annuleren
Naar KVK.nl
088 585 22 22 

Van Raam, 90e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Slimme gepersonaliseerde fiets online te volgen

Al ruim 100 jaar maakt Van Raam fietsen, de laatste 30 jaar alleen aangepaste fietsen voor volwassenen en kinderen met een lichamelijke beperking of voor mensen die meer zekerheid en stabiliteit zoeken bij het fietsen. Van Raam presenteert nu een slimme aangepaste fiets met gepersonaliseerde en variabele trapondersteuning. Hierbij maakt Van Raam gebruik van het Internet of Things (IoT) waarbij apparaten en objecten uitgerust worden met sensoren en (draadloos) met elkaar via het internet verbonden zijn.

Via het web volgen en aanpassen

Patiënten kunnen de IoT fiets gebruiken bij een revalidatieprogramma door de informatie te delen met de revalidatiearts of fysiotherapeut. Via een webportal kan de arts of fysiotherapeut de verrichtingen van de gebruiker volgen. Afhankelijk van het verloop van de revalidatie kan hij via het webportal de instellingen van de fiets aanpassen. De beschikbare data en toepassingen worden ook gebruikt om de gezondheid te bevorderen en problemen te voorkomen. Zo kan er bij een te hoge hartslag meer trapondersteuning gegeven worden, of bij toename van de conditie juist minder.

Digitaal onderhoudsboekje

Het systeem geeft meldingen bij slijtage of diefstal van de fiets en via een tracker is de verblijfplaats van de fiets altijd bekend. Ook kan de gebruiker een  SOS-melding met positie versturen, via een noodknop of automatisch bij een val. Met die informatie kan het bedrijf toekomstige fietsen en accu’s verbeteren, maar ook de huidige klanten adviseren over het gebruik om de levensduur te vergroten en onderhouds- en servicekosten tot een minimum te reduceren. Van Raam voert hiervoor een digitaal onderhoudsboekje in.

Van Raam

Van Raam logo Varsseveld

Website

Overzichtsafbeelding van het concept van de IoT fiets

Lees ook:

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
KVK logo
088 585 22 22 Contact