Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

ThijsThee BV, 55e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

IJsthee van lelijke appels

ThijsThee redt lelijke vruchten van de afvalberg. Groente en fruit dat we weggooien omdat ze te krom, dik of lelijk zijn. De reden is meestal niet de smaak of de kwaliteit. Bijvoorbeeld limoenen die niet groen genoeg zijn voor de supermarkt. Dan wil de consument ze niet kopen! Ze denken dat gelige plekjes niet lekker zijn. Chefkok Thijs maakt er nu biologische thee van.

Einde aan de voedselverspilling

Er wordt in Nederland elk jaar 800 miljoen kilo goed eten verspild. Daarvan is 250 miljoen groente en fruit. ThijsThee kan daarvan in 2020 1% redden. Dat klinkt weinig, maar dat is 2,5 miljoen kilo. Naast het daadwerkelijk redden van deze producten, probeert dit bedrijf mensen ook bewust te maken van  voedselverspilling onder het motto “No waste, great taste”. Zodat mensen thuis ook minder voedsel gaan verspillen.

Failliet gaan!

Het bedrijf timmert flink aan de weg. Het begon met crowdfunding en het thuis brouwen van thee. Inmiddels is er een fabriek waar in 2017 al 200.000 flesjes zijn gefabriceerd. Dit jaar verwacht de ondernemer een viervoud daarvan. Zijn doel is failliet te gaan, want dat gebeurt als er geen voedselverspilling meer is. Ze werden al geselecteerd voor The Food Waste Awards 2018 en ze staan in de lijst van de 50 meest inspirerende food waste changemakers van Europa! Ook hebben ze met 17 andere ondernemers het platform Verspilling is Verrukkelijk gelanceerd om voedselverspilling tegen te gaan.

ThijsThee BV

ThijsThee logo Amsterdam

Facebook

Website

Producten van Thijstea in een mandje samen met sinaasappelen en limoenen

In de BusinessBolide van Business and Bubbles vertellen Thijs van ThijsThee en Willemijn van RAW Paints over hun drive en passie.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact