Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

RAW Paints BV, 96e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Verfpoeder van RAW Paints: disruptive in een conservatieve industrie

Hoewel verf de laatste jaren door het weglaten van oplosmiddelen een stuk milieuvriendelijk is geworden, vormt het nog steeds een behoorlijke belasting voor het milieu. Er zitten nog steeds biocides (oplos- en conserveringsmiddelen) in verf om het vloeibaar en houdbaar te houden; bij het transport wordt vooral water vervoerd en overal in schuurtjes en garages staan nog halfvolle blikken die vervolgens ongebruikt blijven staan en dan ook niet altijd op een milieuvriendelijke manier afgevoerd worden.

Verf in poedervorm

Het Zandvoortse RAW Paints BV ontwikkelde diverse formules om met een minimum aan ingrediënten, hoogwaardige kwaliteitsverven in poedervorm te maken. Door toevoeging van water, op het moment van schilderen, levert dit klasse 1 verven (getest door TNO/TUV Rheinland) op voor vele toepassingen: voor binnen en buiten maar ook voor speciale applicaties zoals op gevels/muren met een hoog vochtigheidsgraad in de muur (in bestaande muren of bij nieuwbouw).

Met de volgende eigenschappen: gemaakt van minerale grondstoffen, o.a. op basis van afval uit andere industrieën - oplosmiddelenvrij - vrij van stabilisatoren en conserveringsmiddelen - geen afbladdering van verf mogelijk doordat er een verkiezeling met de ondergrond optreedt - een uitstekende hechting op vochtige muren, zoals in kelders en badkamers.

Voorbeeld voor verfindustrie

De verfpoeder van RAW Paints levert op vele manieren milieuwinst op. Alhoewel verf in poedervorm op zich al eeuwenoud is, is het een voorbeeld van hoe ook de verfindustrie verder verduurzaamd kan worden.  RAW Paints ziet met haar productlijn definitief een systeemverandering in deze conservatieve sector gebeuren.

RAW Paints BV

RAW Paints logoZandvoort

Facebook Twitter LinkedIn

Website

RAW Paints productzak

In de BusinessBolide van Business and Bubbles vertellen Thijs van ThijsThee en Willemijn van RAW Paints over hun drive en passie.

Merkbekendheid

"De TOP 100 was voor ons een mooie opstap om merkbekendheid te creëren."

Willemijn Wortelboer, RawPaints

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact