Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Stogger BV, 13e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Draadloze aansluiting van LEDs aan voeding voor lichtbakreclame

Lichtbakreclame, zoals die vaak gebruikt wordt op gevels, bestaat vaak uit zogenaamde doosletters. Deze bevatten verlichting en tegenwoordig zijn dat veelal LEDs. Het plaatsen van de verlichting is handwerk, hierdoor is de productie van vooral kleinere doosletters duur. Daarnaast zijn er vaak veel LED-modules nodig om een egaal licht te krijgen en leidt de voeding met laagspanning en de rechtstreekse koppeling van verlichting aan voeding tot brandgevaar en vraagt het veel ruimte voor transformatoren.

Draadloze verbinding

Het in Panningen gevestigde Stogger BV heeft echter een (geoctrooieerd) alternatief ontwikkeld voor bestaande systemen, te weten draadloze led-verlichting. Hierdoor kan verlichting veel sneller en eenvoudiger in doosletters worden aangebracht. Er wordt gewerkt met LEDs die werken op 48 Volt gelijkspanning. En een lens, waardoor doosletters vanaf 3 cm diepte mooi en egaal zijn uit te lichten. Het innovatieve van de Stogger draadloze LED-verlichting zit echter in de elektrische koppeling tussen een elektrisch geleidende plaat (de PowerBoard) en de LED module (Quantum). De Quantum is een LED module zónder stroomkabels die op elke willekeurige plek op het Powerboard geschroefd kan worden. Het Powerboard is gelamineerd met 3 lagen aluminium, waarbij de toplaag als de + dient en de middelste laag als de - aansluiting dient) De lagen aluminium geleiden de stroom. Met het systeem van Stogger kunnen de LED modules veel sneller, goedkoper en beter aangebracht worden in de doosletters.

Reshoring?

De Stogger draadloze LED oplossing is een revolutie in de branche die tal van problemen oplost. De toepassing van Stoggers draadloze LED zorgt voor betere, zuiniger en veiliger lichtbakken. En lagere productiekosten maken het mogelijk om de productie van dergelijke doosletters weer in eigen land te doen.

Stogger BV

Stogger logo Panningen

Facebook Twitter LinkedIn YouTube

Website

Montage Stogger quantum

Draadloze doosletters voor lichtbakreclame en een machine die alleen de mooiste asperges steekt. In de BusinessBolide van Business and Bubbles vertellen Ad van Cerescon en Pieter van Stogger over hun bedrijf en de overeenkomsten tussen de beide innovaties.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact