Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Stichting ITurnIT, 98e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Stichting ITurnIT geeft digitale geletterdheid een plaats in het onderwijs

Technologie en een digitale samenleving hebben een grote impact op ons leven. Het World Economic Forum schat dat 65% van de kinderen die vandaag de dag naar de basisschool gaan uiteindelijk een baan zullen vinden die nu nog niet bestaat. Bedrijven en banen veranderen enorm, de kennis en skills die nu belangrijk zijn om jezelf staande te houden in de samenleving zijn in de toekomst niet meer hetzelfde. Maar worden kinderen hier voldoende op voorbereid?

Digitale geletterdheid

Stichting ITurnIT heeft hier met het traject digitale geletterdheid een oplossing voor ontwikkeld. Dit traject is erop gericht om structureel aandacht te besteden aan digitale geletterdheid in het onderwijs en het onderscheidend vermogen van de mens ten opzichte van de computer. ITurnIT helpt basis- en middelbare scholen met de implementatie van deze digitale geletterdheid en stelt hen in staat dit zelfstandig voort te zetten. Het traject bestaat uit begeleiding bij de implementatie, projectonderwijs en instructievideo’s op een videoplatform.

Betere voorbereiding op een digitale samenleving

Door deze aanpak helpt Stichting ITurnIT het onderwijs in Nederland op digitaal gebied en zorgt zij ervoor dat alle kinderen in Nederland het onderwijs krijgen dat hen beter voorbereidt op deze gedigitaliseerde samenleving.

Stichting ITurnIT

Stichting ITurnIT logo Groningen

Facebook Twitter LinkedIn YouTube

Website

Mensen aan de slag met voorbeeld tablets

In de BusinessBolide van Business and Bubbles vertellen ondernemers Robert van ITurnIT en Bas van Horus VR Experience over hun innovaties.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact