Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Horus VR Experience BV, 87e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Virtueel het ziekenhuis verlaten

Het is nooit leuk om voor langere tijd in het ziekenhuis te liggen. Zeker als een patiënt hierdoor ook nog bijzondere momenten mist. Die belangrijke sportwedstrijd, dat leuke feestje, of gewoon lekker kletsen met vrienden bijvoorbeeld. Met VRiend kan een patiënt virtueel het ziekenhuis verlaten en toch deze momenten meemaken.

Realtime interactie met de buitenwereld

VRiend combineert drie elementen die dit mogelijk maakt. Een robotje met 360o-camera staat ergens in de buitenwereld, bijvoorbeeld bij familie thuis in de woonkamer. De patiënt in het ziekenhuis draagt een standaard VR-bril. Een draadloze, beveiligde verbinding en een eigen streamingplatform maakt ten slotte realtime interactie met beeld en geluid tussen deze twee apparaten mogelijk. In korte tijd waant de patiënt zich echt in de buitenwereld. Dit komt onder andere doordat de patiënt zelf bepaalt waar hij naar kijkt. Een gewone videoverbinding op smartphone of tablet bereikt dit effect niet.

Aangenamer verblijf in het ziekenhuis

Dit virtual reality systeem is 100% eigen ontwikkeling van Horus. Van de 360o-camera tot aan de afspeelsoftware. De veiligheid, betaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid staan daarbij voorop. Hierdoor is deze technologie in de toekomst nog veel breder inzetbaar. Voor nu zorgt VRiend in ieder geval voor een aangenamer verblijf in het ziekenhuis.

Horus VR Experience BV

Horus logo Bedum

Facebook Twitter LinkedIn

Website

VR-iend

In de BusinessBolide van Business and Bubbles vertellen ondernemers Robert van ITurnIT en Bas van Horus VR Experience over hun innovaties.

 

Blij met deze erkenning

"Onze nominatie heeft ons vorig jaar behoorlijk wat publiciteit en bekendheid opgeleverd. Mede gezien dat we in 2017 ook al genomineerd waren met onze oplossing om stropers te slim af te zijn in het Krugerpark. En met Vriendje, onze nominatie in 2018, hebben we het afgelopen jaar vele patiënten in ziekenhuizen blij kunnen maken met bijzondere VR belevenissen. VRiendje wordt inmiddels in 10% van de Nederlandse ziekenhuizen gebruikt en de eerste VRiendjes zijn inmiddels de grens over gegaan! Kortom we zijn erg blij met deze erkenning."

Bas Beukers, Horus

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact