Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Roelofs Groep, 95e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Roelofs Kompas tilt infrastructuurbranche naar hoger niveau van duurzaamheid

Duurzaamheid: veel individuen en bedrijven zijn hier op verschillende manieren serieus mee bezig. Bijvoorbeeld door inzet van elektrische auto’s, toepassing van LED-verlichting of het scheiden van afvalstromen. Maar voor een ambitieuze aanpak, bijvoorbeeld om echt klimaatneutraal te worden, is meer nodig dan hier en daar wat maatregelen of producten. Nieuwe processen en andere manieren van denken zijn nodig om doelstellingen te behalen. In specifieke sectoren, zoals in de openbare ruimte, is nog een flinke inhaalslag te maken.

Roelofs Kompas: duurzaamheid in infrastructuur concreet gemaakt

Roelofs Groep met de hoofdvestiging in Den Ham heeft duurzaamheid centraal gesteld in haar strategie. Het bedrijf is koploper in innovatie en duurzaamheid in de infrastructurele sector. Om duurzaamheid concreet te maken heeft men het ‘Roelofs Kompas’ ontwikkeld. Het Roelofs Kompas maakt duurzaamheid meetbaar voor infrastructurele projecten, programma’s en bedrijven. Het kompas geeft concrete handvatten om zowel in de interne organisatie als in externe projecten duurzaamheid en klimaatneutraliteit te integreren en duurzaamheidsmaatregelen concreet te maken. Een project wordt van begin af aan bedacht, uitgewerkt en gepland rond de zeven pijlers van het kompas, te weten: biodiversiteit, smart technology, energie, slim werken, leven lang leren, mobiliteit en circulaire economie.

Circulair ontwerpen en uitvoeren

Roelofs constateert dat er veel vraag is naar de tool en haar toepassing. Een voorbeeld is de renovatie van de Apeldoornse wijk De Parken. Dit project is het allereerste civieltechnische project in Nederland dat circulair is ontworpen en op dit moment uitgevoerd wordt. Het kompas is hier vanaf het eerste ontwerp ingezet om alle facetten van circulariteit en duurzaamheid uit te werken. Het Roelofs Kompas wordt breed erkend als een mooie, integrale visie en praktische aanpak van duurzame ontwikkeling in de infrastructurele sector.

Roelofs Groep

Roelofs groep logo Den Ham

Facebook Twitter LinkedIn YouTube

Website

Schematische weergave van Roelofs kompas

Een algoritme dat inzicht geeft in energieverbruik en een kompas dat handen en voeten geeft aan het werk in de infrastructurele sector. In de BusinessBolide van Business and Bubbles vertellen Peter van Ipsum Energy en Marcel van Roelofs over hun bedrijf en innovatie.

Eer
"Een hele eer om je prestaties zo beloond zien te worden en een jaar lang bij de meest innovatieve MKB-bedrijven van Nederland te horen."

Roelofs

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact