Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Ipsum Energy, 61e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Ipsum, uw persoonlijke energiecoach

Het Planbureau voor de leefomgeving constateert dat de beoogde energiebesparing van de slimme meter achter blijft. Slimme meters dragen weliswaar bij aan kennis over het totaalverbruik, maar om consumenten blijvend te motiveren om energie te besparen, willen ze vooral weten welke apparaten energieslurpers zijn. En hoe ze zelf op apparaat niveau invloed kunnen uitoefenen op hun energieverbruik en CO2-uitstoot.

What’s the trick?

De Ipsum-module werkt op basis van informatie uit de slimme meter. Hij herkent de elektrische apparaten en benoemt ze automatisch. De data worden overzichtelijk gepresenteerd in de app Slim Inzicht. De consument krijgt zo permanent feedback over het energieverbruik van zijn apparaten. Hij ziet hoe goed of slecht hij het doet ten opzichte van anderen. De app geeft concrete tips hoe de consument zijn gedrag kan aanpassen om te besparen op energie. Bijvoorbeeld door op een ander tijdstip de (vaat)was te doen! Zonder dat er gelijk nieuwe apparatuur aangeschaft hoeft te worden. De meeste verspilling komt immers voort uit het gedrag van de consument.

Wat maakt de Ipsum Energy uniek?

Het systeem is plug & play: steek de module in de slimme meter, installeer de app op je device en begin met besparen. Het algoritme dat apparaten herkent en benoemt, is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Twente. In principe kan dit systeem overal ter wereld worden toegepast. Het systeem draagt niet alleen bij aan energiebesparing en CO2-reductie, maar het kan ook leiden tot een forse besparing op de energierekening. De grootste verdienste is ongetwijfeld  dat gebruikers nu concreet en positief gestimuleerd worden om met (kleine) gedragsveranderingen hun energieverbruik te beïnvloeden.

Ipsum Energy

Ipsum Energy logo Enschede

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Ipsum Energy drie schermen van de app op mobiele telefoons

Een algoritme dat inzicht geeft in energieverbruik en een kompas dat handen en voeten geeft aan het werk in de infrastructurele sector. In de BusinessBolide van Business and Bubbles vertellen Peter van Ipsum Energy en Marcel van Roelofs over hun bedrijf en innovatie.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact