Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

RoNik Inspectioneering BV, 8e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Inspectie drone meet dikte in besloten ruimtes met ultrasoon

RoNik Inspectioneering B.V. voert inspecties uit in de proces-, olie-, gas-, chemische en voedingsindustrie. Bij de meeste van deze bedrijven zijn grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen aanwezig. De door RoNik ontwikkelde en geoctrooieerde inspectiedrone komt hier goed van pas; deze meet met behulp van ultrasoon, in besloten ruimtes én op hoogte, de dikte van materialen. Deze apparatuur - geconstrueerd binnen een Kooi van Faraday- is waardevol. Als je bedenkt dat mensen tot op heden deze inspecties uitvoeren onder gevaarlijke omstandigheden.

Efficiëntere inspecties

Bij inspecties in opslagtanks met giftige of brandbare stoffen, ligt verstikkingsgevaar op de loer. Bijvoorbeeld doordat ze niet volledig gasvrij zijn. Omdat deze drone zelfstandig kan navigeren in deze tank – en hier nauwelijks nog mensen voor nodig zijn – wordt het risico op (dodelijke) ongevallen kleiner.  Ook zorgt deze innovatie voor kwalitatief betere, snellere en efficiëntere inspecties. Zoals bij bruggen, steigers en andere bouwwerken in het water. Deze zijn vaak arbeidsintensief en kostbaar, gezien hier vaak bemande schepen en tijdelijke inspectieconstructies voor nodig zijn.

Grote behoefte aan actuele een exacte onderhoudsdata

De komende jaren bereiken veel bruggen, viaducten en sluizen het einde van hun beoogde levensduur, aldus RoNik. Terwijl de verkeersbelasting toeneemt. Om nauwkeurig  te bepalen hoe lang infrastructuur vellig kan worden gebruikt, hebben de overheid en maritieme sector behoefte aan actuele en exacte onderhoudsdata.  Met deze inspectie-drone kunnen inspectie, onderhoud of renovatie op een zorgvuldig bepaald moment plaatsvinden: niet te vroeg, niet te laat en met zo weinig mogelijk hinder.

Resultaten

Deze drone genereert omzet, waarvan deels uit het buitenland.

RoNik Inspectioneering BV

Logo RoNik InspectioneeringBruinisse

 LinkedIn

Website

Terra Drone

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact