Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

New Horizon Urban Mining BV, 21e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Van ontmantelen tot hoogwaardige eindproducten

De stad een bron? Volgens New Horizon wel.  Ze delven bruikbare materialen en grondstoffen uit gebouwen en zetten deze om tot hoogwaardige eindproducten. Dat doen ze op de ‘natuurlijke momenten’, zoals bij renovatie, transformatie of sloop.

Nieuw economisch model

Het resultaat? Hoogwaardig hergebruik en up-cyclen van producten en grondstoffen: beton wordt beton, bitumen weer bitumen en bakstenen bakstenen. De circulaire economie als het nieuwe economisch model. Opdrachtgevers en partners gaan meer denken vanuit grondstoffen en waarden in plaats vanuit afval en kosten.

Niet duurder, veel leuker, circulair

Een gecontroleerde ontmanteling van grondstoffen zorgt er voor dat er zoveel mogelijk waarde behouden blijft. Zo ontstaat een gunstige uitgangspositie om weer nieuwe producten te maken. Nieuwe bouwmaterialen bijvoorbeeld of consumentengoederen of gebruik in industriële toepassingen. Hoogwaardige producten die niet onderdoen voor reguliere producten en grondstoffen. Bovendien is de werkwijze concurrerend aan de traditionele ‘lineaire aanpak’. Het is niet duurder, de levering duurt niet langer, het is veel leuker en natuurlijk meer circulair.

5% grootste sloopbedrijven

Inmiddels behoort New Horizon tot de 5% grootste sloopbedrijven van Nederland en laten ze zien dat dat circulaire economie nu al concurrerend is. Ze leveren op grote schaal bouwmaterialen uit Urban Mining aan de markt. Ze reduceren hiermee veel CO2 emissies, bieden werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, voorkomen het ontginnen van grondstoffen aan de aarde en laten zien dat duurzaam niet duurder hoeft te zijn.

New Horizon Urban Mining BV

Logo New Horizon Urban MingRaamsdonkveer

LinkedIn

Website

Michel Baars op een sloopsite

Michel Baars

 

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact