Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Lumeco, 69e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Je koopt geen lampen, maar circulair daglicht

Lumeco levert een systeem waarbij niet zomaar licht wordt geleverd, maar optimale verlichting door de juiste instelling op het juiste moment. Dit geeft medewerkers een prettigere werkomgeving en levert daarnaast een flinke energiebesparing op.

Licht in plaats van lampen

Thomas Rau had een vraag:” Kan ik licht krijgen in plaats van lampen?” Lumeco nam deze vraag als uitdaging aan en ontwikkelde een circulair daglichtsysteem. Dit is een combinatie van ledverlichting waarbij de kleur en de hoeveelheid licht wordt aangepast gedurende de dag en zo constant het ideale daglicht geeft. Dit heeft een zeer positief effect op het welzijn van medewerkers. Daarnaast is aangetoond dat de prestaties en concentratie van medewerkers, door het juiste licht, ook hoger zijn.

Energie besparen door het inrichten van een Smart-building

Door een koppeling met het lichtmanagementsysteem, waarbij sensoren zorgen dat er licht is op het moment dat er activiteit is, wordt er energie bespaard. Daarnaast is het mogelijk om diverse standen in te stellen, zoals bijvoorbeeld schoonmaak of vergadering, ieder met een eigen lichthoeveelheid.

Duurzaamheid

Lumeco hanteert vier circulaire strategieën waarmee armaturen worden geproduceerd, samengesteld en onderhouden. Ten eerste worden bestaande armaturen indien mogelijk en wenselijk, hergebruikt en gerenoveerd. Ten tweede zijn armaturen modulair. Dat houdt in dat bij een defect of een mogelijke technische upgrade, componenten worden vervangen en niet de gehele armatuur. Ten derde wordt een maximale levensduur nagestreefd door onder belasting toe te passen en tot slot heeft u geen omkijken naar onderhoud doordat er een ‘light as a service’ constructie wordt gehanteerd waarbij u geen lampen koopt maar een abonnement op licht heeft.

Lumeco

Logo LumecoHendrik-Ido-Ambacht

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Verlichtingsarmatuur

Wouter Plomp, directeur Lumeco

Wouter Plomp, directeur Lumeco

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact