Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Liquidseal Holding BV, 4e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Neveldouche houdt rozen langer mooi

Prachtige rozen komen voorbij, hangend in een transportsysteem. Elke roos wordt keurig langs een neveldouche geleid die de rozenblaadjes voorziet van een vochtig filmlaagje. Het laagje is bedoeld om de houdbaarheid en dus de kwaliteit van de rozen te verlengen. Met deze innovatie streeft Liquidseal uit Oegstgeest ernaar om de levensduur van agrarische producten op een mens- en milieuvriendelijke manier te verlengen.

Niet alleen rozen

Liquidseal is er niet alleen voor rozen, maar ook voor gerbera’s, leliebollen en tropisch fruit. Elke fruit- en bloemsoort heeft andere eigenschappen. De samenstelling van Liquidseal verschilt daarom per soort. Het filmlaagje gaat verdamping van de producten tegen. Door de agrarische producten hiervan te voorzien, is het bedrijf in staat het gebruik van bestrijdingsmiddelen sterk terug te brengen.

Milieuvriendelijk en kostenbesparend

De voordelen van het product gaan verder dan het milieuvriendelijke karakter, zoals de reductie van bestrijdingsmiddelen en verlaging van het energiegebruik. Door verlenging van de houdbaarheid gaat er namelijk veel minder eindproduct verloren. De kwaliteit van de leveringsketen verbetert hierdoor aanzienlijk. Liquidseal brengt met deze innovatie een uniek product op de markt. De toepassing is dan ook wereldwijd geoctrooieerd voor toepassing op bloembollen, bloemen en fruit.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact