Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Hydraloop Systems BV, 23e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Smart waterrecyclingsproduct

Dit Friese bedrijf heeft met de Hydraloop een innovatie op de markt gebracht dat bad-, douche- en wasmachinewater reinigt. Het systeem bespaart 45% leidingwater, vermindert 45% riooluitstoot en spaart ook energie en geld. Hydraloop draagt zo bij aan de verduurzaming van huizen.

Bijzonder aan de Hydraloop is dat er geen filters, membranen of chemicaliën worden gebruikt. Ze combineerden 6 bestaande technieken in 1 klein apparaat. Vuil e.d. wordt uit het water verwijderd door sedimentatie, flotatie, dissolved air flotatie, schuim fractionering en een aërobe bioreactor met tot slot desinfectie met UV-licht. 

Geen huis zonder waterrecyclingsysteem

Het ideaal van Hydraloop is dat over 20 jaar tijd geen huis meer gebouwd wordt zonder waterrecyclingsysteem. Dat het een standaard item zal zijn, net als een koelkast of wasmachine. ”Een belangrijk doel, want als gevolg van de snelgroeiende wereldbevolking en climate change is er elke dag meer water nodig”, zegt Arthur Valkieser, CEO van Hydraloop.

 Awards

Voor deze vinding wonnen ze al de Innovation Award in Abu Dhabi (2018), de Water Innovation & Stimulation Award (2018), de Rabobank Circularity Innovation Award (2019) en de Global Water Challenge in Brussel (2019). Ook ontvingen ze het 'Efficient Solution' kwaliteitslabel van de World Alliance for Efficient Solutions. Hydraloop wordt geproduceerd bij Technologies Added in Emmen, de allereerste Smart Factory van Nederland, een initiatief van onder meer de NOM. Er zijn orders met dealers in o.a. VAE, Polen, Z-Afrika, België, VK, Namibië, Tsjechie en Slovenie. Hydraloop is gevestigd op de WaterCampus in Leeuwarden en is van eenmansbedrijf uitgegroeid tot een onderneming met zeven mensen.

Erkenning van onze jarenlange inzet

"Het geselecteerd worden voor de KVK Innovatie Top 100 van de meest innovatieve Nederlandse bedrijven, en het behalen van de 23e plaats hierin, heeft ons bedrijf veel extra zichtbaarheid gegeven en ons product meer betrouwbaarheid, hetgeen heel belangrijk is voor een scale-up met een game changing wereldproduct. En voor ons Hydraloop team betekende het erkenning van onze jarenlange inzet."

Sabine, Hydraloop

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact