Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Groene Bouwhekken, 40e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Impact maken met Groene Bouwhekken

Met bouwhekken bijdragen aan een betere samenleving. Groene Bouwhekken bewijst dat het kan. Ze zorgen met hun houten bouwhekken met plantenbakken voor een fleurige uitstraling van de bouwplaats. Ook bieden zij werk aan mensen die anders moeilijk aan een baan zouden komen.

Werk, opleiding en begeleiding

Bouwplaatsen zorgen vaak voor lange tijd voor overlast. De houten hekken met fleurige bloembakken die Groene Bouwhekken levert, maken het er in ieder geval leuker op voor de passanten. Bovendien draagt ieder hek dat Groene Bouwhekken produceert en verhuurt, bij aan meer werk, meer opleiding, meer begeleiding en uiteindelijk aan (re-)integratie.  Zo helpt het bouwbedrijven om werk te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en invulling te geven aan hun Social Return on Investment (SROI).

Eigenwaarde terug vinden

Het maken van de houten hekken, inplanten, opslag, transport, installatie en onderhoud wordt gedaan in samenwerking met sociale partners. Zij bieden een opleiding en begeleiding aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zodat zij het werk kunnen uitvoeren. Het gaat vaak om mensen die het even wat moeilijker hebben gehad en hun eigenwaarde weer terug moeten vinden.

Impact maken

Samen met Stichting Bouwloods Utrecht biedt Groene Bouwhekken een opleiding in de ambachtelijke houtbewerking. En met Reinaerde Groendiensten verzorgen ze een opleiding tot assistent-hovenier. Ten slotte verzorgen lokale sociale partijen het continue onderhoud rondom de bouwplaats. Alles om vanaf dag één de bouwplaats te vergroenen én impact te maken. Inmiddels levert Groene Bouwhekken al door heel Nederland, zijn ze onderdeel van Social Enterprise NL en sociaal in te kopen via Buy Social.

Groene Bouwhekken

Logo Groene BouwhekkenUtrecht

Facebook LinkedIn

Website

Voorbeeld van groene bouwhekken op een bouwplaats

Teamfoto Groene Bouwhekken

Het team van Groene Bouwhekken

Aanvullende informatie

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact