Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Groasis BV, winnaar MKB Innovatie Top 100 2018

Breng de woestijn weer tot leven met een ‘intelligente emmer’

Hoe breng je droge en geërodeerde gebieden weer tot leven met bomen op een waterbesparende en kostenefficiënte manier? Groasis heeft met de biologisch afbreekbare Growboxx® plant cocoon een duurzame oplossing gevonden om woestijnen en onvruchtbare gebieden te beplanten. De 'intelligente emmer' wordt eenmalig gevuld met water waarna dit dagelijks, in kleine hoeveelheden, wordt afgegeven aan de wortels van de boom. Door niet alleen een (productieve) boom maar ook struiken en groenten in de bak te planten, levert de Growboxx® inkomen om de eerder aangeschafte of nieuwe Growboxxen te financieren.

Multifunctioneel, duurzaam en betaalbaar

De in 2016 geïntroduceerde Growboxx® wordt voor vele verschillende toepassingen gebruikt, waaronder de beplanting van droge gebieden, beplanting langs wegen, inheemse bomen in combinatie met struiken en bloemen en productieve bomen in combinatie met groenten. Toepassing van dit systeem levert een breed scala aan ecologische voordelen op: grond wordt weer vruchtbaar, er ontstaan nieuwe ecosystemen, bloemen en planten keren terug, CO2 wordt gereduceerd. Door een uitgekiende productiemethode is de kostprijs uitzonderlijk laag zodat ook de bewoners van achtergebleven gebieden via projecten kunnen deelnemen.

Bewezen concept met lange adem

Sinds 2004 heeft Groasis inmiddels meer dan 10.000 Growboxx® plant cocoons toegepast in meer dan 30 landen. Het product is voortdurend verbeterd en doorontwikkeld in samenwerking met partners en kennisinstituten. Met name de combinatie van beplanting met bomen én groenten blijkt in een enorme behoefte te voorzien: financierbare voedselproductie voor arme boeren in combinatie met een efficiënt waterverbruik. Inmiddels is het product in 113 landen gepatenteerd en is het mogelijk om wereldwijd onvruchtbare grond weer tot leven te brengen.

Een van de mooiste prijzen
"De MKB Innovatie Top 100 was voor ons een van de mooiste prijzen die we in de afgelopen jaren toegekend hebben gekregen. Om door de Nederlandse Kamer van Koophandel te worden gekozen als het meest innovatieve bedrijf van Nederland geeft ons extra motivatie om onszelf nog verder te ontwikkelen en harder te streven naar het perfecte product! Het is een prijs welke mooi de innovatiekracht van Nederland laat zien en hopelijk helpt het andere bedrijven om altijd te streven naar verbetering en een innovatieve oplossing voor ieder probleem!"

Pieter en Celine, Groasis

Groasis BV

Groasis logoSteenbergen

Facebook Twitter LinkedIn YouTube

Website

Growboxx plant cocoon

Interview door Fanny van den Heuvel, RVO-reporter, met Pieter Hoff van Groasis, Nationaal Icoon in 2016.

Aanvullende informatie

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact