Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

FilmFabriek, 6e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Filmscanner redt oude filmarchieven

Met passie en enthousiasme wijden ze zich bij FilmFabriek aan hun missie om oude films voor het nageslacht te behouden. In het digitale tijdperk gaat kennis over film in de vorige eeuw steeds meer verloren. Ook de kwaliteit van films gaat achteruit. Met de innovatieve filmscanner van Filmfabriek is het mogelijk om alle mogelijke films te scannen: iets wat gangbare scanners niet altijd lukt.

Alle films digitaal


Een filmarchief is als een bibliotheek met boeken, echter in een onleesbare taal, aldus de bedenkers van de filmscanner. Met onze unieke filmscanner worden deze films weer zichtbaar. Archieffilms zijn vaak in slechte conditie, beschadigd, vervormd of gekrompen. Het is daarom belangrijk dat het materiaal voorzichtig wordt behandeld. De filmscanner van Filmfabriek heeft daarom geen tandwielen en grijpers en accepteert zonder problemen elk formaat film van 8 tot 16 mm. De film wordt voorzichtig schoongemaakt met rollers en vervolgens kwalitatief hoogwaardig beeld voor beeld gedigitaliseerd.

Wereldwijd verkocht


De filmscanner wordt wereldwijd gebruikt door professionele filmstudio’s, filmarchieven en bedrijven die films scannen voor hun klanten. Zo draagt iedereen in de keten bij aan de doelstelling van de Filmfabriek: het opnieuw kunnen genieten van oude films met een hoge beeldkwaliteit.

FilmFabriek

Logo FilmfabriekRotterdam

 LinkedIn

Website

 Scanner FilmFabriek

Aanvullende informatie

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact