Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Divitel, 33e plaats MKB Innovatie Top 100 2017

Wereldwijd kwaliteit TV diensten op afstand borgen

De Divitel Operating Center (DOC) betreft een high-tech omgeving waarbinnen engineers op afstand alle facetten van video en TV diensten kunnen monitoren, beheren en servicen. Dit kan de complete video-distributie pijplijn betreffen of een klein onderdeel van het netwerk, zoals bijvoorbeeld digital rights management. IP technologie maakt het mogelijk om op afstand wereldwijd de kwaliteit van TV diensten te waarborgen, waarbij big data wordt ingezet om proactief mogelijke problemen op te sporen en service-verbeteringen voor te stellen.

Behoud van diversiteit

De televisie- en videomarkt veranderd. Nieuwe systemen vereisen constante aandacht om, bijvoorbeeld, mobiele applicaties werkend te houden of om software updates door te voeren. Het gevolg is dat nieuwe televisiediensten vaak meer met storingen en kwaliteitsproblemen te maken hebben. De Divitel Operating Center neemt de rol van een complete serviceafdeling op afstand over. Voor kleine en middelgrote televisieaanbieders is het onbetaalbaar om in eigen beheer deze service te verlenen, maar door het beheer in deze gedeelde omgeving te organiseren, ontstaan er schaalvoordelen en zijn de kosten vele malen lager.

Samen profiteren van big data

Ook profiteren de aanbieders direct van kennis over het distribueren van video die in een eigen organisatie moeilijk tot niet geëvenaard kan worden. Dit maakt het voor televisie- en videoaanbieders van ieder formaat mogelijk om langer zelfstandig te blijven opereren. Inzichten uit verzamelde data hebben daarnaast een gemeten positief effect op de kwaliteit van hun diensten. Kleine en middelgrote TV operators hebben simpelweg het aantal klanten niet om het nodige volume aan data te genereren.

Divitel

Logo Divitel Apeldoorn

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Divitel Operating Center

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact