Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Divitel BV, 44e plaats KVK Innovatie Top 100 2020

Platform maakt videosystemen beter

Divitel BV wil video- en tv-diensten beter en gemakkelijker te bedienen maken. Daarmee kunnen de aanbieders van die diensten, de “operators”, hun concurrentievermogen en winstgevendheid verhogen. Divitel - gespecialiseerd in alles dat met video te maken heeft - heeft daarom het Divitel Platform ontwikkeld.

Hogere servicekwaliteit

Europese kleine en middelgrote operators staan onder hoge prijsdruk en verliezen terrein aan grote Amerikaanse media. Hun operaties worden steeds complexer en bijna onmogelijk te onderhouden zonder te investeren in de extra middelen, die nodig zijn om de dagelijkse operationele branden te blussen. Met het Divitel Platform kan dit segment de efficiëntie en servicekwaliteit verhogen tegen minimale kosten. Daardoor kunnen ze concurreren en relevant blijven, terwijl ze cultureel diverse inhoud leveren aan hun lokale kijkers.

Besparingen

Divitel slaagt daarin door menselijke kennis over videoprocessen te combineren met technologie. Zo ontstaat een videodienst die perfect aansluit bij de wereld van de klant. Divitel monitort de locaties in het systeem en verzamelt alle mogelijk data. Experts vertalen die continu naar inzichten. Samen met automatische processen is daardoor de gezondheidsstatus van het systeem altijd actueel en worden engineers gewaarschuwd bij een storing. Met behulp van “cloud computing” (via het netwerk) worden problemen opgelost. Dit leidt tot een wel 80 procent snellere analyse van de storing en 65 procent minder helpdesktickets. De gemiddelde hersteltijd daalt met 50 procent en samen leidt dit ook tot een CO2-reductie van 60 procent.

Vanwege deze ontwikkeling benoemde het World Economic Forum Divitel tot “Global Innovator”.

Divitel BV

Divitel logoApeldoorn

Twitter LinkedIn 

Website

Divitel

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact