Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Basil BV, 16e plaats KVK Innovatie Top 100 2020

Gemakkelijk fietsaccessoires wisselen

De fiets vaker pakken wordt gemakkelijker als je hem snel kunt aanpassen aan je doel: eerst de kinderen naar school brengen, en dan snel het kinderzitje eraf halen en de waterdichte fietstassen erop om naar het werk te gaan. Basil BV, ontwikkelaar en verkoper van fietsaccessoires, heeft een uniek kliksysteem ontwikkeld om eenvoudig en veilig fietsaccessoires van en op je fietsdrager te klikken.

Dit systeem, MIK, is uniek omdat Basil het als een open platform heeft geïntroduceerd. Daardoor konden in korte tijd grote Europese en Aziatische fietsmerken het systeem omarmen en integreren in hun dragers. Ook bestaat een “after market”-variant, die als opzetplaatje op elke drager kan worden gemonteerd. Aan de accessoires – de fietstas, (honden)mand of kinderzitje – zit het contradeel dat in de drager of de opzetplaat past.

Beter voor milieu en gezondheid

Fietsaccessoires van diverse merken kunnen zo gemakkelijk worden gewisseld en daarmee kan de  fiets snel worden aangepast aan het gewenste gebruiksmoment. Zonder montagetijd en stress, want het past altijd. Daardoor wordt de fiets nog intensiever en nuttiger gebruikt. Dat is beter voor de gezondheid en beter voor het milieu. Het werkt ook stimulerend in ‘biking-sharing’-programma’s, zoals deelfietsen en NS-fietsen.  Voor gebruik met kinderzitjes is het systeem, als eerste en enige ter wereld, goedgekeurd door TÜV Rheinland.

Snellere bijverkoop

Het systeem is in hele korte tijd zeer succesvol geworden, de omzet van Basil-accessoires met MIK-plaat stijgt dan ook snel. Het maakt "bijverkoop van accessoires" voor de retailer erg makkelijk.

Basil BV

Basil BV logoUlft

Facebook Twitter LinkedIn Instagram

Website

Fietskinderzitjes en Basil MIK systeem

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact