Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Aquamar Disinfection Products BV, 34e plaats MKB Innovatie Top 100 2017

Van licht naar zuivere lucht

Schone lucht, minder vervuiling en veilig werken in kassen, stallen en opslagruimten. Dat is mogelijk met de Aquamar UV-deken. De UV-deken is namelijk een installatie die micro-organismen in de lucht bestrijdt. Denk aan bacteriën, schimmels en virussen. Het apparaat pakt dus direct de belangrijkste bronnen voor besmetting aan. Hierdoor groeien planten beter en is de hygiëne in opslagruimtes en bij voedselverwerkende bedrijven gegarandeerd.

Onweersbui

De UV-deken bootst in een ruimte als het ware een onweersbui na. Dat klinkt eenvoudig, maar er komt uiteraard meer bij kijken. Het systeem bestaat uit een unit. Die hangt bovenin de ruimte en maakt een UVC lichtbundel en ozondeeltjes rondom het apparaat. De lichtbundel bestraalt de ozondeeltjes waardoor positieve en negatieve deeltjes ontstaan. Deze deeltjes binden zich aan stofdeeltjes in de lucht waardoor ze samenklonteren en neerdalen. De lichtbundel doodt ook de micro-organismen. De UV-deken heeft een speciale structuur zodat het systeem bruikbaar is in een ruimte waar mensen én biologische bestrijders hun werk doen.

Schoon

Door de zuivere lucht zijn minder chemicaliën en gewasbeschermingsmiddelen nodig. In de pluimveesector zorgt de AV-deken voor reductie van fijnstof en ammoniak in de lucht. Producent en ontwikkelaar Aquamar Desinfection Products uit Urk draagt zo bij aan een schoner milieu. Het bedrijf heeft een eigen research en development afdeling en werkt samen met kennisinstellingen, universiteiten en mensen uit de praktijk.

Aquamar Disinfection Products BV

Logo Aquamar Disinfection Products BV Urk

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Aquamar UV-deken in rozenkas

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact