Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

4Silence, 68e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

4Silence stuurt verkeerslawaai de lucht in

4Silence dringt geluidsoverlast van verkeer terug. Met haar WHIS®solutions buigt 4Silence het geluid af van wegen en spoorwegen; dit heet geluidsdiffractie. Dit is nodig, want volgens de Wereldgezondheidsorganisatie leidt een te hoge geluidsbelasting tot serieuze gezondheidsproblemen. De WHIS®solutions hebben een positief effect op onze gezondheid, milieu en behouden het (uit)zicht.  Daarnaast zijn de Lifecycle kosten 40% gunstiger dan de bestaande methodes, verzekert oprichter Eric de Vries.

Waar bestaande methodes geluid keren of absorberen, buigt deze innovatie het geluid af. De horizontale geluidsgolven –afkomstig van autobanden op het wegdek- verplaatsen zich naar de zijkant van de weg. Door één van de WHIS®solutions daar te plaatsen, verdwijnen de trillende moleculen de gleuven van deze innovatie in.  Doordat de horizontaal verplaatsende moleculen, botsen met de resonerende moleculen vanuit de gleuven, botst de geluidsgolf als het ware omhoog.

Reductie

Het resultaat: 2,5 tot 4 decibel minder geluid bij het plaatsen van de WHIS®stone. Plaatsing van de 100 cm hoge WHIS®wall, zorgt voor een reductie van 8 decibel (vergelijkbaar met een 3 meter hoog geluidscherm). De WHIS®top is als losse diffractor te bevestigen op bestaande geluidsschermen en zorgt voor een extra geluidsreductie van 4 tot 5 decibel. Dit systeem is duurzaam en heeft geen elektriciteit nodig. Het ‘draait’ op natuurkundige wetten; trillingen die met elkaar resoneren en golven die de weg van de meeste weerstand zoeken.

Stijging van marktaandeel

Vanaf medio 2019 zal WHIS®solutions in het Nederlandse Meet- en Rekenvoorschrift staan en zo voldoen aan de voorwaarden voor een geluidseducerende maatregel. Het marktaandeel neemt ondertussen al snel toe. Daarnaast starten in 2019 pilots in Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk en mogelijk in Denemarken.

4Silence

Logo 4SilenceEnschede

Facebook LinkedIn YouTube

Website

Afbeeldingen vanWHIS solutions en het effect ervan schematisch weergegeven

Ysbrand Wijnant en Eric de Vries

Ysbrand Wijnant en Eric de Vries

Aanvullende informatie

Bijlagen

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact