Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Spelregels en voorwaarden

Inschrijven KVK Innovatie Top 100

DE INSCHRIJVING VOOR DE KVK INNOVATIE TOP 100 VAN 2019 IS GESLOTEN.
Inschrijven kon t/m 19 april 2019.

Uitsluitend bij KVK geregistreerde ondernemingen en stichtingen kunnen zich nomineren voor de KVK Innovatie Top 100.

Je inschrijving op de website van de KVK Innovatie Top 100

Bedrijven die zich hebben aangemeld voor de KVK Innovatie Top 100 worden weergegeven op de website. Alleen de algemene gegevens worden getoond, zoals naam bedrijf, link naar de website en natuurlijk de innovatie. Gegevens over omzet en bedrijfsgrootte worden alleen gebruikt voor de expertpanels en de jury.

Inschrijven kon t/m 19 april 2019.

Op 27 juni maakt KVK de 100 innovaties bekend, in alfabetische volgorde. Op 25 september 2019 vindt de feestelijke bijeenkomst plaats en dan maakt de jury, onder voorzitterschap van Ruud Koornstra, de ranking bekend. Ondernemers die eerder te horen hebben gekregen ín de KVK Innovatie Top 100 2019 te staan, weten dan welke plek ze hebben veroverd!

Criteria beoordeling

 • verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet
 • impact voor de branche en samenleving
 • originaliteit
 • groeipotentie.

Omzet

Een innovatie is pas geslaagd als er omzet is gerealiseerd bij het moment van inschrijving. Daarom vragen we je om de gerealiseerde omzet cijfers over 2017 en 2018 en de verwachte omzet in 2019. Deze cijfers worden niet gepubliceerd en dienen alleen  voor de beoordeling van de effectiviteit van de ingeschreven innovatie. Nog geen omzet? Schrijf dan niet in, maar doe dat in 2020. Een innovatie waarbij op het moment van inschrijving nog geen omzet is gerealiseerd, wordt namelijk niet voorgedragen voor een beoordeling.

De KVK Innovatie Top 100

 • Vergroot de zichtbaarheid van je innovatie en bedrijf
 • Levert je veel publiciteit op in landelijke, regionale,  lokale en social media én de vakpers
 • Zorgt voor herkenning én erkenning. Lees ook de ervaringen van je voorgangers
 • Geeft je toegang tot nieuwe netwerken. Denk aan ministeries, provincies, kennisinstellingen, maar ook andere ondernemers

   Praktijkvoorbeelden van effecten*

 • In 2017 en 2018 is een aantal innovaties met een interview geplaatst in DFT en op deze website bij nieuws en vernoemd in de social media. Daarnaast besteedt BNR elk jaar in een aantal uitzendingen aandacht aan de KVK Innovatie Top 100
 • Een aantal innovaties uit de KVK Innovatie Top 100 van 2018 zijn ingestapt in de BusinessBolide van Business en Bubble, de video's gemaakt van deze 'on the road' interviews zijn geplaatst op YouTube en gedeeld in de social media
 • Een aantal ondernemers uit de KVK Innovatie Top 100 mochten in 2018 hun innovatie in de spotlights zetten tijdens de Innovation Expo in Rotterdam.
 • De winnaar opent de AEX

*Dit zijn een paar (recente) voorbeelden. Waarvan niet gezegd wordt dat deze in de toekomst ook weer in deze vorm zullen plaatsvinden.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact