Formulier wordt verzonden, dit kan even duren onderbreek het proces niet. Klik hier om te annuleren
Naar KVK.nl
088 585 22 22 

Schouten Europe bv

No Egg White

www.schoutenfood.com/nl/


Stem op mij


Van bakkerij naar pionier en innovator. Wat in 1893 begon als familiebakkerij, groeide uit tot een wereldwijd actieve onderneming die anno 2024 vooroploopt in de ontwikkeling, productie en verpakking van plant-based producten. De voedseltransitie naar meer plant-based producten is al geruime tijd bezig. Bij Schouten ligt de focus al 35 jaar volledig op plant-based producten. Vandaag de dag is het familiebedrijf wereldwijd actief en behoort het tot de belangrijkste spelers in de markt voor vegetarische en vegan vleesvervangers.

Schouten combineert innovatie, vakmanschap en flexibiliteit met het langetermijnperspectief en eerlijke en transparante partnerschappen.

Nieuw aan deze innovatie

No Egg White is qua textuur, smaak en uiterlijk een volwaardige vervanger van ei-eiwit en hiermee ideaal voor het gebruik in vegan eiersalades. Dit ei-eiwitalternatief is gemaakt van zonnebloemolie en soja-eiwit en biedt de authentieke ervaring van ei-eiwit in zowel smaak als textuur.

Ei is een belangrijk ingrediënt in de categorie van smeersalades. Deze ei-eiwitvervanger is geschikter voor het gebruik in salades dan tofu, wat nu nog vaak wordt gebruikt in vegan eiersalade. No Egg White is geschikter dan tofu omdat het qua kleur, textuur en smaak veel beter overeenkomt met echt ei dan tofu. De bite van de eiersalade is met dit ei-alternatief realistischer dan wanneer je tofu gebruikt. Tofu brokkelt namelijk in je mond en dat past niet bij de bite van ei. Daarnaast is de kleur van dit vegan ei-eiwit ook mooi wit.

Bijdrage aan een betere wereld

- Milieuvriendelijk: De productie van vegan ei heeft over het algemeen een kleinere ecologische voetafdruk dan traditionele eieren. De veehouderij draagt bij aan broeikasgasemissies, ontbossing en waterverontreiniging. Door te kiezen voor vegan ei help je de negatieve impact op het milieu te verminderen.
- Geen dierenleed: Door te kiezen voor vegan ei vermijd je direct het gebruik van eieren, wat bijdraagt aan het verminderen van dierenleed in de vee-industrie. Legkippen worden vaak onderworpen aan beperkte levensomstandigheden, zoals krappe kooien of overbevolkte schuren.

Stem op mij

Kennispartners  

       

KVK logo
088 585 22 22 Contact