Nature's Principles BV
Mengcultuurfermentatie voor melkzuur productie
Nature's Principles ontwikkelt een nieuw productieproces voor het produceren van melkzuur. Hierbij ligt de focus op het ontwikkelen en opschalen van het fermentatieproces.
Nieuw aan deze innovatieIn de huidige melkzuur industrie wordt melkzuur gemaakt door middel van het gebruik van zuivere grondstoffen zoals kristalsuiker en het gebruik van 1 type micro organisme voor de fermentatie (een monocultuur). Nature's Principles heeft een proces ontwikkelt dat melkzuur kan produceren uit ruwe grondstoffen, zoals aardappelreststromen met een mengcultuur, een mix van vele miljoenen bacteriën die samen melkzuur produceren. Door deze techniek kunnen moeilijk fermenteerbare restromen gebruikt worden, en is het niet nodig steriel te werken.
Bijdrage aan een betere wereldDoor het effectief gebruik van reststromen die nu gebruikt worden voor biogas productie wordt melkzuur gemaakt uit laagwaardige grondstoffen, in plaats van uit zuiver kristal suiker. Hierdoor wordt de productie van melkzuur meer circulair en kan het kristal suiker gebruikt worden voor voeding of andere hoogfwaardige toepassingen. Doordat er geen kristalsuiker gebruikt wordt, worden ook tot 50% minder CO2 emissies uitgestoten in de productie van het melkzuur. Dit komt doordat de productie van kristalsuiker energie intensief is.
Melkzuur kan bijvoorbeeld gebruikt worden om bioplastic poly lactic acid (PLA) te maken. Met een lagere verkoop prijs kan PLA beter concurreren met deze plastics. Kortom, onze innovatie maakt het mogelijk melkzuur uit restromen te produceren, waardoor er minder CO2 emissies zijn en het melkzuur beter op prijs kan concurreren met alternatieve producten uit aardolie.