Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

mx3d BV, 19e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

3D printen met metaal op grote schaal

MX3D onderzoekt en ontwikkelt baanbrekende robotische 3D-printtechnologie. Hun robots printen metalen in vrijwel elk formaat of vorm. Hun ingenieurs, ambachtslieden en software deskundigen brengen digitale technologie, robotica en traditionele industriële productie samen.

Printbare lagen

MX3D ontwikkelde innovatieve software waarmee de gebruiker een 3D file op kan delen in printbare lagen. Met behulp van robots, lasbronnen en lasdraad kunnen met deze software snel en kosteneffectief grote objecten in metaal 3D geprint worden.  

Bruggen bouwen

Om de reikwijdte van haar innovatie te tonen, printte MX3D een volledig functionele voetgangersbrug van 6 ton, 12 meter lang, in Roestvast Staal om een van de oudste en bekendste kanalen in het centrum van Amsterdam over te steken, de Oudezijds Achterburgwal.

Ook organisatorisch bouwde het project een brug. Het gebruiken van lasrobots is uiteraard al decennia gewoongoed. MX3D is echter in staat geweest om de techniek dermate te optimaliseren dat het projecten op buitengewone schaal kon realiseren. Daarbij heeft de onorthodoxe aanpak van MX3D, het printen van een 12 meter lange brug, geholpen om een sterk consortium van robot-, lasgas-, en software bedrijven aan zich te binden waardoor er echte innovatie plaats kon vinden over de grenzen van de gebruikelijke skillsets heen.

Volop toepassingen

MX3D heeft grootschalig 3D printen op de kaart gezet. Met het brugproject toont MX3D dat door gebruik van haar innovatieve methode metaal 3D printen een schaalsprong heeft gemaakt. Nu men groter, sneller en goedkoper kan printen in metaal zijn er ineens veel meer markten en toepassingen die 3D metaal printen kunnen overwegen. Voor de zware industrie, maritiem en infrastructuur is 3D printen geen ver van mijn bed show meer, maar iets dat moeilijk genegeerd kan worden om een toekomstige concurrentie positie te behouden.

De MX3D metalen voetgangersbrug was te zien op de Dutch Design Week en won daar de publieksprijs van de Dutch Design Awards 2018.

mx3d BV

Logo mx3dAmsterdam

Facebook Twitter LinkedIn

Website

3D geprinte metalen brug

Teamfoto mx3d

Team mx3d

Aanvullende informatie

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact