IJsbaart BV
100% plantaardige ijsjes
Ijsbaart maakt ijs waarbij ze in alles een positieve impact willen leveren op de mens, dieren en planeet. Hun kantoor staat in Amsterdam. waar ze met een team van 8 werken. Hun producten zijn verkrijgbaar bij 550 horecazaken, binnen retail bij Albert Heijn en Crisp, op festivals en in de zorg.
Nieuw aan deze innovatie100% plantaardige ijsjes op een stokje en in een cup. Roomijsjes op basis van cashewnoten en fruitijsjes zonder toevoegingen.
Bijdrage aan een betere wereldIjsbaart denkt bij alles wat ze doen na over mens, dier en planeet.
Mens: de ijsjes zijn een verrijking in het ijsschap en een vernieuwing op smaak en vorm. Daarnaast bevatten de fruitijsjes geen toevoegingen en geen toegevoegde suiker. Hierdoor is het een gezonder alternatief. De ijsjes zijn lactose vrij dus mensen die lactose-intolerant zijn kunnen genieten van een heerlijk roomijsje.
Dier: Ijsbaart maakt geen gebruik van dierlijke producten in hun ijsjes.
Planeet: melk veroorzaakt 3,4% van de wereldwijde CO2-uitstoot. Dit is 40% meer in vergelijking met plantaardige producten. Dus door het eten van 100% plantaardige roomijsjes op basis van cashew ipv een zuivelvariant, vermindert de CO2-uitstoot.
Ijsbaart werkt met reststromen als grondstof. Voor cashewnoten werken ze samen met Jonny Cashew. In het pelproces gaat 30%/40% van de noten kapot, die worden normaal gesproken weggegooid. Johny Cashew maakt hier cashewpasta van en die gebruikt Ijsbaart als basis voor roomijsjes. Voor fruitijsjes gebruiken zij als basis bananenpuree. Deze kopen ze in bij The Banana Factory. Deze partij maakt bananenpuree van afgekeurde bananen voor retail of bananen die overrijp zijn. Deze zouden anders worden vernietigd, maar worden nu gered en gebruikt in de ijsjes. Hiermee lost Ijsbaart een voedselverspillingsprobleem op.