Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

e-Traction Europe BV, 3e plaats MKB Innovatie Top 100 2014

TheWheel draagt bij aan vermindering van milieuvervuiling en energieverbruik

TheWheel is een unieke elektrische direct-drive in-wiel motor. TheWheel is geen standaard elektromotor. Stator en rotor zijn omgedraaid, waardoor alles binnen in het wiel 'stil' staat, terwijl de buitenkant draait. Dat maakt het conventionele concept van een aandrijflijn een compleet achterhaald idee. Bij een voertuig uitgerust met TheWheel is de complete aandrijflijn het wiel zelf.

De toekomst van e-mobility

Elektrisch aangedreven voertuigen zijn de toekomst van e-mobility. Een voertuig dat is uitgerust met de technologieën van e-Traction is minder vervuilend, heeft een lager energieverbruik, verbruikt geen fossiele brandstoffen, is comfortabeler voor de gebruiker en is ook goedkoper in gebruik en onderhoud dan een voertuig met een conventionele aandrijflijn. Het ontbreken van de mechanische overbreng zorgt er bovendien voor dat de aandrijflijn efficiënter is omdat er geen mechanische verliezen zijn. Een elektrisch voertuig met TheWheel is omgevingsvriendelijk omdat het ronkende geluid van de motor is vervangen door een aangename stilte.

Samenwerkingsverbanden

Om dit product een wereldwijd succes te maken is e-Traction afhankelijk van haar samenwerkingsverbanden met licentiepartners zoals de met prijzen bekroonde samenwerking met het Duitse Ziehl-Abegg. e-Traction steekt niet alleen tijd in de ontwikkeling van een duurzaam product maar doet dat ook in de duurzame relatie met buitenlandse fabrikanten. Niet alleen het product is dus innovatief. Ook het mondiale netwerk dat e-Traction is dat. Het doel is om met elkaar milieuvervuiling en energieverbruik van mobiliteit wereldwijd te verminderen.

Winnaar BlueEFFIENCY Award

Tijdens de MKB Innovatie Top 100 op 11 juni 2014, heeft Mercedes-Benz de BlueEFFICIENCY Award uitgereikt aan aan e-Traction Europe B.V. uit Apeldoorn.

 

e-Traction Europe BV

Apeldoorn

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Peter de Neef, CEO e-Traction

Peter de Neef, CEO van e-Traction.
(Foto: Hans van de Vlekkert
.)

e-Traction veroverde derde plaats in de MKB InnovatieTop 100 2014 én de Mercedes-Benz Blue Efficiency Award.

"Beide zijn een duwtje in de rug voor onze expansie, zowel in als buiten Europa. Het helpt ons om onze groei te ondersteunen en kapitaal aan te trekken. Dankzij alle publiciteit hebben we veel reacties gekregen en nieuwe contacten opgedaan."

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact