Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Zsilt BV, 19e plaats KVK Innovatie Top 100 2020

Afval wordt duurzaam speelgoed

Dat je van gerecycled plastic hoogwaardiger producten kan maken dan bijvoorbeeld bermpaaltjes, bewijst Zsilt met 100 procent circulair strandspeelgoed. Als eerste in de wereld ontwikkelt en produceert Zsilt dit op industriële schaal.

Tijdens het scheidingsproces van plastic afval uit Nederlandse huishoudens resteert een fractie polypropyleen. Deze schone rPP-stroom (conform de EU-speelgoedrichtlijn voor kinderspeelgoed gecertificeerd) wordt  tijdens het spuitgietproces opnieuw ingekleurd, waarna het 100 procent circulaire Zsilt designspeelgoed van de band rolt. Dit speelgoed gaat lang mee door de stevige wanddikte, maar kan in de toekomst opnieuw worden gerecycled.

Gesloten plastic keten

Daarmee bewijst Zsilt niet alleen dat van dit afval hoogwaardige producten kunnen worden gemaakt, het bedrijf toont ook dat de plastic keten kan worden gesloten. Het proces begint en eindigt bij de consument: wanneer die het huishoudelijk plastic afval scheidt en ter recycling aanbiedt, Zsilt er met samenwerkingspartners speelgoed mee ontwikkelt, dat de consument bereid is te kopen, dan is die keten gesloten. Dat Zsilt gekozen heeft voor strandspeelgoed is niet toevallig. “Juist rond de met plastic vervuilde waterlijn beklijft onze boodschap”, aldus het bedrijf.

Productie in Nederland

Zsilt produceert in Nederland om veiligheid en certificering te kunnen garanderen en werkt daarvoor samen met onder andere SUEZ, GP, Morssinkhof-Rhymoplast en spuitgieterij Timmerije. Het speelgoed verkoopt Zsilt aan consumenten via een webshop en via retailers in Nederland, waaronder de Bijenkorf en de webshop van het Wereld Natuur Fonds, en via een distributeur in België, Frankijk, Italië en Spanje. In 2021 rolt Zsilt een multichannelstrategie uit door heel Europa.

Zsilt BV

Zsilt logoAmersfoort

Facebook LinkedIn Instagram

Website

Strandspeelgoed

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact