Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Yoghurt Barn

Klimaatpositieve zuivelbar

Binnenshuis zijn we in Nederland grote yoghurt-eters. Buitenshuis kan dat nu ook: in de klimaatpositieve Yoghurt Barns. De biologische en plantaardige zuivel vormt hier de basis om goed te doen voor mens, dier en milieu.

Yoghurt Barn is het eerste bedrijf in Nederland, zelfs wereldwijd, dat klimaatpositief onderneemt: het neemt meer CO2 op dan het uitstoot. Dat wil zeggen dat elke gast met een bezoek aan een van de Barns een positieve bijdrage levert aan de verbetering van het klimaat. Het bedrijf heeft de CO2-uitstoot in kaart gebracht en met de gehele keten reductieplannen gemaakt om zo min mogelijk uit te stoten.

Compensatie met bomen

Tegelijkertijd compenseert Yoghurt Barn alle resterende uitstoot continu met 110 procent, door bomen te planten via CO2-certificaten.

Klimaatakkoord

Er zijn dertien Yoghurt Barns waar een feel good foodbeleving wordt doorgetrokken van gezond en lekker eten naar goed doen voor het klimaat. Daarmee draagt het bij aan de klimaatdoelstellingen van Parijs: maximaal 1,5 graad opwarming van de aarde.

Verkoeling van de aarde

Omdat Yoghurt Barn meer CO2 opneemt dan uitstoot en daardoor verder gaat dan klimaatneutraal, helpt het met dit initiatief zelfs de aarde te verkoelen. Yoghurt Barn wil andere ondernemers, in alle sectoren, inspireren en laten zien hoe zij dit ook kunnen doen. Samen met de stakeholders wil het de wereld een beetje beter maken. Voor het Wereld Natuur Fonds (WWF) en het Klimaatverdrag van de Verenigde Naties (UNFCCC) is Yoghurt Barn een pilotbedrijf om anderen te inspireren.

Yoghurt Barn

Yoghurt Barn logoUtrecht

Facebook Twitter LinkedIn Instagram

Website

Infographic over klimaatpositief ondernemen

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact