Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

WordProof

Veiliger internet zonder manipulatie en nepnieuws

De consument heeft recht op een veiliger en betrouwbaarder internet - zonder fraude, online diefstal, manipulatie en nepnieuws. WordProof heeft daar een oplossing voor: het WordProof Timestamp Ecosysteem. Dit is een laag van vertrouwen over het gehele internet dat al die problemen waar internetgebruikers dagelijks mee te maken hebben tegengaat.

Het werkt met blockchaintechnologie (een soort database om veilig transacties in op te slaan), die zorgt dat content op het internet van “timestamps” kan worden voorzien. Daarmee kunnen authenticiteit en transparantie worden afgedwongen. Het systeem bevat gereedschappen om bijvoorbeeld verschillende versies van content te vergelijken, te verifiëren wanneer content is aangepast, en inbreuk op intellectueel eigendom van “getimestampte” content op te sporen en aan te pakken.

Eenvoudig te gebruiken

Webbrowsers, socialmediaplatformen, e-commerceomgevingen, zoekmachines en individuele webbouwers kunnen hiervan gebruikmaken. Voor 38 procent van alle websites is installatie van WordProof binnen vijf minuten geregeld. Voor andere websites en webshops zijn plug-and-play oplossingen in ontwikkeling. Partijen die niet werken met standaardsystemen kunnen de API gebruiken. Consumenten zullen door browserplugins niet afhankelijk zijn van of websites het implementeren, zij kunnen het heft in eigen handen nemen door zelf te timestampen wat zij belangrijk vinden. Daarmee versterken zij hun positie tegenover de aanbieder van informatie of commerciële deal.

Klaar voor massa-adoptie

Timestampen gebeurt realtime, geautomatiseerd en het kan grote volumes aan. Daarmee is aan de belangrijkste voorwaarden voor massa-adoptie voldaan. Zo draagt WordProof bij aan het herstel van de vertrouwensbreuk door consumenten de tools te geven om zélf de correctheid en betrouwbaarheid van informatie op het internet te verifiëren.

WordProof

WordProofAmsterdam

Facebook Twitter LinkedIn Instagram

Website

Schematische weergave van de werking het WordProof Timestap Ecosysteem

Jelle van der Schoot, Frank van Dalen, Marijn Bent en Sebastiaan van der Lans van WordProof

Jelle van der Schoot, Frank van Dalen, Marijn Bent en Sebastiaan van der Lans van WordProof

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact