Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Windplanner, 50e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Innovatieve visualisatie maakt energieprojecten zichtbaar en begrijpelijk

Schone energie heeft de toekomst. Toch is een wind- of zonnepark in jouw directe omgeving vaak moeilijk voor te stellen. “Liever niet in mijn achtertuin” is een vaak gehoorde reactie. Maar is dat wel terecht?  Met Windplanner kunnen projectontwikkelaars in een vroeg stadium de effecten van een windmolenproject plannen, visualiseren en communiceren met de omgeving.

Realistisch beeld

Windplanner is een webapplicatie die projectontwikkelaars in staat stelt om de betrokkenen van een wind- en zonproject een realistisch beeld te geven. De tool is geschikt voor planning, simulatie, visualisatie en als communicatietool. De tool zet een soms abstracte projecttekening om in een 3D-visualisatie. Op afbeeldingen, bijvoorbeeld van Google Streetview, kun je windmolens intekenen en aanpassen qua grootte, aantal of type. De tool berekent de effecten van windrichting, windkracht en schaduw op de molens en hun omgeving. Naast de foto-visualisaties kunnen in de applicatie ook kaarten met geografische informatie gebruikt worden, om een project optimaal te plannen en om het plan aan de omgeving uit te leggen.

Energietransitie en sterke partners

Windplanner heeft alle gangbare modellen windturbines en zonnepanelen in de software zitten. De toepasbaarheid is dan ook groot. Sterke partners, zoals twee regionale ontwikkelingsmaatschappijen, ondersteunen deze innovatie. Windplanner heeft in Nederland inmiddels een aanzienlijk marktaandeel en ook in het buitenland weet Windplanner al voet aan de grond te krijgen met deze ‘typisch Nederlandse innovatie’. Met betere visualisatie worden plannen voor schone energieprojecten begrijpelijker, en kan deze tool een bijdrage leveren aan versnelling van de aanstaande energietransitie.

Windplanner

Logo WindplannerSneek

Twitter LinkedIn YouTube

Website

Windplanner toont de visuele impact van wind- en zonproject

Teamfoto Windplanner gemaakt op kantoor

Team Windplanner

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact