Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Wesemann Projects BV, 44e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Kwalitatief hoogwaardige transformatoroplossing

Wesemann ontwerpt en bouwt kwalitatief hoogwaardige transformatoroplossingen voor de industriële installateur en eindgebruiker. Het door Wesemann ontwikkelde concept pre-magnetiseringssyteem maakt het mogelijk om met een eenvoudig systeem een vermogenstransformator voor te magnetiseren, waarna de vermogenstransformator zonder inschakelstroom in bedrijf kan worden genomen.

Negatieve bijeffecten verleden tijd

Regelgeving over toepassing van duurzame energiebronnen wordt steeds verder aangescherpt. Negatieve bijeffecten, zoals spanningsschommelingen en tijdelijke overcapaciteit, leidden echter tot problemen in de stabiliteit van het energienet. Wesemann heeft met de ontwikkeling van een voormagnetiseringssysteem een oplossing ontwikkeld voor het beperken van inschakelstromen die leiden tot deze spanningsdips en zware fysieke belasting op het aangesloten netwerk. Zodra de vermogenstransformator is voorgemagnetiseerd, kan de primaire breaker naar de hoofdvoeding worden omgezet. De vermogenstransformator schakelt dan bij, zónder de negatieve effecten. Deze wijze van starten heeft als voordeel dat de voorschakelapparatuur het minder te verduren krijgt. Dit is gunstig voor de levensduur. Door een afname van de negatieve bijeffecten wordt het voor kleinschalige energie-installaties, zoals windmolens en zonnepanelencentra, eenvoudiger om de energieleveranties te borgen.

Onderscheidend vermogen

Wesemann biedt pre-magnetiseringsoplossingen, inclusief schakelmateriaal en toebehoren, compact verwerkt in een behuizing. Ieder pre-magnetiseringssysteem is specifiek geconfigureerd voor de gebruikte toepassing en afgestemd op de uitlees- en schakelwijze van de opdrachtgever. Het product is technisch nieuw en origineel in de plug-and-play uitvoering zoals Wesemann het op de markt brengt, aldus Wesemann.

Wesemann Projects BV

Logo Weseman Projects BV Rotterdam

Facebook LinkedIn

Website

 Transformatoroplossing

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact