Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

VanderSat, 27e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Zeer nauwkeurige metingen van bodemvocht met satellieten

Water is het belangrijkste element op aarde. Een overschot of tekort aan water levert vaak grote problemen op. Denk aan overstromingen of oogsten die mislukken. Klimaatverandering maakt het nog noodzakelijker om goed om te gaan met water. Stel dat er een manier bestond om bodemvocht (water) te meten, op elke plek op aarde, op elk moment van de dag, met zeer grote nauwkeurigheid. Gelukkig is precies dat mogelijk met de data van VanderSat.

Dwars door wolken heen

VanderSat gebruikt een gepatenteerde methode om op basis van data van meerdere satellieten bodemvocht te meten. Met zeer grote nauwkeurigheid. Elke plek op aarde van 100 bij 100 meter is te observeren. Het maakt niet uit of het dag of nacht is, of dat er bewolking hangt. Zo is te achterhalen waar en hoeveel water er zit. VanderSat meet naast bodemvocht ook de grondtemperatuur en het vochtgehalte van gewassen.

Waarnemen en voorspellen

Inmiddels maken wereldwijd meer dan 5000 organisaties, waaronder Bayer en Rode Kruis, gebruik van de data van VanderSat. Het is geen toeval dat juist de grootste landbouwbedrijven en verzekeringsmaatschappijen tot de klantenkring van VanderSat behoren. Met hun data zijn namelijk oogstopbrengsten beter te voorspellen, overstromingen beter in kaart te brengen, en weersvoorspellingen beter te maken. In de landbouw oogst men hierdoor meer met minder water en met minder bestrijdingsmiddelen. Verzekeraars maken hierdoor betere risicoanalyses op basis van voorspellingen over bijvoorbeeld droogte en overstromingen. De data van VanderSat maakt dit en nog veel meer mogelijk.

VanderSat

VanderSat logoHaarlem

Twitter LinkedIn

Website

VanderSat - kaart van Canada met bodemvochtigheid

 

Aanvullende informatie

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact