Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Value Maritime BV, 61e plaats KVK Innovatie Top 100 2020

Gasreinigingssysteem vergroent schepen

Schepen moeten wereldwijd voldoen aan steeds strengere eisen voor zwaveluitstoot. Dat kunnen ze doen door een duurdere brandstof met een lager zwavelgehalte, Marine Gas Oil, te tanken. Maar door het gasreinigingssysteem van Value Maritime BV te gebruiken is dat niet nodig. Door deze groene oplossing kunnen schepen beter concurreren op kostprijs. Een dubbel voordeel dus.

Het is een praktische oplossing om de huidige kleine- tot middelgrote schepen, zoals coasters en container feeders die voornamelijk op fossiele brandstof draaien, te vergroenen.

Het innovatieve gasreinigingssysteem van Value Maritime reduceert de uitstoot van deze schepen. Niet alleen minder zwavel (99 procent), maar ook minder ultrafijne fijnstof (90 tot 99 procent) én het scheelt in de CO2-uitstoot (10 tot 13 procent). Doordat het schip met dit systeem geen duurdere brandstof hoeft te gebruiken snijdt het mes dus aan twee kanten.

Compact systeem

Het is een compact systeem, waarop Value Maritime patent heeft verkregen. Door de compactheid is het gemakkelijk achter op een schip te plaatsen.

Lease

De installatie kan apart gefinancierd worden en wordt in lease aangeboden. Dat maakt installatie in deze kapitaalintensieve industrie sneller haalbaar. Na een succesvolle proef werden in 2019 de eerste vier installaties verkocht.

Value Maritime BV

Value Maritime logoOegstgeest

Facebook LinkedIn 

Website

Gasreinigingssystemen voor schepen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact