Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Undiemeister BV, 82e plaats KVK Innovatie Top 100 2020

De eerste CO2-neutrale stof

De textielindustrie is een grote vervuiler: bijna 10 procent van de mondiale CO2-uitstoot komt uit deze sector. Maar nu is er een CO2-neutrale stof: Mellowood®. Undiemeister heeft de stof ontwikkeld en gebruikt die voor herenondermode. De verwachting is dat steeds meer merken zullen overstappen op deze stof: de eerste aanvragen zijn al binnen.

100 procent milieuvriendelijk

De stof is 100 procent milieuvriendelijk en het is de enige textielstof die maximaal CO2-neutraal is. Hoe vervuilend textiel is, blijkt uit de volgende cijfers: bij de productie van een ton plastic wordt 3,5 ton CO2 uitgestoten, bij de productie van één ton textiel wordt 17 ton. Daarmee heeft de textielindustrie een grote impact op het milieu en de klimaatverandering.

Duurzaam koopgedrag

Maar liefst 60 procent van de textielproductie wordt gebruikt voor kleding. Een meer duurzaam koopgedrag van consumenten op het gebied van kleding kan dus een forse ecologische en maatschappelijke bijdrage leveren. Met 3 biljoen dollar omzet en 60 miljoen mensen aan het werk zijn de economische belangen van de textielindustrie echter groot. Om de sector tot duurzame keuzes te dwingen zal de consument zelf tot andere keuzes moeten worden bewogen.          

Undiemeister perfectioneert de eigenschappen van stoffen om zo tot een nieuwe combinatie te komen die volledig voldoet aan de duurzaamheidsgedachte. Op deze stof Mellowood® heeft Undiemeister patent verkregen.

Undiemeister BV

Undiemiester logoUtrecht

Facebook Twitter LinkedIn Instagram YouTube

Website

Man in ondergoed gemaakt van MelloWood

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact