Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Triple Solar, 30e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Verwarmen zonder gas

Kiezen tussen warmte of elektriciteit is voorbij. Het Triple Solar®-systeem wekt namelijk beide op. Zo voorziet dit systeem een gebouw niet alleen van warmte en warm tapwater, maar ook van elektriciteit. In alle seizoenen, 24 uur per dag.

Het Triple Solar®-systeem is een PVT warmtepomppaneel dat All-electric verwarmt. PV staat voor zonnestroom, de T staat voor warmte. Het warmtepomppaneel doet dienst als bron voor de warmtepomp. Dat maakt de tot nog toe noodzakelijke - lawaaiige - buitenunit overbodig om te verwarmen zonder gas. Het paneel levert tevens de elektriciteit voor de warmtepomp. Een energie neutrale oplossing dus.

Zonnepaneel

Het systeem heeft het uiterlijk van een normaal zonnepaneel, zonder rand of klemmen. Zo genereert het, in combinatie met een warmtepomp, zowel warmte als elektriciteit. Een mooie bijkomstigheid: het wegvoeren van de zonnewarmte uit het paneel verhoogt de efficiëntie.

Dierentuin Artis

De panelen zijn zeer energiezuinig en hebben een lange levensduur. Bovendien kent het systeem geen geluidsoverlast. Deze Nederlandse innovatie is inmiddels wereldwijd gepatenteerd. Het systeem vindt zijn weg in de nieuwbouw en renovatie voor zowel individuele als seriematige woningbouw. De eerste woonwijk verwarmd door Triple Solar warmtepomppanelen is een feit. En recent is ook het restaurant de Twee Cheetah’s in de dierentuin Artis voorzien van een warmtepomp, gevoed door Triple Solar warmtepomppanelen. Wie volgt?

Triple Solar

Logo Triple SolarAmsterdam

Facebook LinkedIn

Website

PVT warmtepomppaneel

Cees Mager

Cees Mager

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact