Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Tieluk BV

De groene waterstofgenerator

Waterstof is een goede vervanger van fossiele brandstoffen, maar een grote opmars van waterstof blijft nog uit. Tieluk, voortgekomen uit een installatiebedrijf met veel affiniteit voor techniek in relatie tot de energietransitie, brengt daar verandering in. Het heeft de groene waterstofgenerator ontwikkeld, die geschikt is voor verwarmen in de bebouwde omgeving en die proceswarmte aan de industrie kan leveren.

Deze unieke generator kan een aanzienlijke hoeveelheid waterstof produceren. Dit wordt direct in een warmwaterbereider gemengd – een unieke en inmiddels gepatenteerde combinatie. De voordelen zijn legio. Hij is bijna overal inzetbaar en levert besparingen tot wel 30 tot 70 procent op aardgas en op de uitstoot van CO2 en stikstofoxiden.

Veel toepassingen

Voor de doorontwikkeling is Tieluk deels afhankelijk van samenwerking met Nederlandse producenten van warmwaterbereiders; zij moeten hun installaties aanpassen voor de verwerking van groene waterstof. Doordat een aantal fabrikanten (ATAG, Remeha, Nefit-Bosch en Bentone) al behoorlijke stappen maken, hebben de eerste tien systemen de werkplaats inmiddels verlaten. De toepassingsgebieden zijn divers zoals (de)centrale verwarming, blokverwarming en wijkverwarming variërend van flat tot kantoorcomplex, van werkplaats tot theater en zwembad tot proceswarmte voor de industrie.

Meer werkgelegenheid

Deze ontwikkeling geeft een stevige boost aan de werkgelegenheid binnen Tieluk en bij Nederlandse producenten van warmwaterbereiders. Een voorsprong in techniek, waardoor partijen hun marktpositie nationaal en internationaal versterken. Tevens zal de installatiebranche door deze ontwikkeling een nog nadrukkelijker speler worden in de gehele energietransitie. Ook hier zal dit leiden tot meer werkgelegenheid en scholing wat het imago van de branche ten goede komt.

Tieluk BV

Tieluk BV logoLeeuwarden

Facebook Twitter LinkedIn 

Website

Waterstofgenerator

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact