Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

The Flower Farm BV, 14e plaats KVK Innovatie Top 100 2020

Margarine waar geen regenwoud voor wordt verwoest

Door de grote vraag naar palmolie neemt het aantal oliepalmplantages snel toe, maar palmolie is medeverantwoordelijk voor de ontbossing van onze regenwouden. Gewone margarine bevat tot ruim 40 procent palmolie, maar consumenten kunnen nu kiezen voor een palmolievrij alternatief: margarine van The Flower Farm is gemaakt met sheaboter en zonder palmolie.

Het regenwoud is essentieel, omdat het 80 procent van onze biodiversiteit op aarde vertegenwoordigt. Maar elk jaar wordt regenwoud afgebrand voor oliepalmplantages:  elk jaar verdwijnt 5,5 miljoen hectare, 5 miljard bomen. Dat zijn per seconde 169 bomen. The Flower Farm is een margarinemaker met een missie: het wil de regenwouden die er nog zijn beschermen en de verwoesting ervan door de palmolie-industrie onder de aandacht brengen. Het is het enige missiemerk in de margarinecategorie, “een beetje de Tony Chocolonely's van de margarines”, zoals The Flower Farm zichzelf beschrijft.

Palmolievrij alternatief

Om de ontbossing op een positieve manier op de maatschappelijke agenda te houden, zorgt The Flower Farm ervoor dat mensen zelf kunnen bijdragen aan de oplossing door in een belangrijke palmoliehoudende categorie – margarine - palmolievrij te kopen. De margarine is te koop in het margarineschap van elke supermarkt in Nederland en via alle online besteldiensten van de supermarkten en Picnic.  

Motivatie

Daarnaast hoopt het bedrijf hiermee de industrie te motiveren meer alternatieven voor palmolie te ontwikkelen.

The Flower Farm BV

The Flower Farm logoAmsterdam

Facebook Twitter Instagram

Website

De producten van The Flower Farm

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact