Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Tensail BV, 70e plaats KVK Innovatie Top 100 2020

De festivaltent, maar dan lichter en duurzamer

In het festivalseizoen, dat zo'n 25 weken duurt, zijn tenten veel onderweg en eindigen ze als afval na hun gebruik. Een lichtere constructie bespaart dus brandstof, CO2 én zorgt ervoor dat recyclable materiaal opnieuw gebruikt kan worden. Tensail heeft de constructie van grootschalige festivaltenten geoptimaliseerd. Daarmee bespaart het per structuur honderden kilo's afvalplastic en 40 procent op de CO2-uitstoot tijdens het transport.

Zelfde dekking

In normale grootschalige festivalstructuren wordt een metalen constructie afgedekt met een groot plastic zeil, zoals een huis is bedekt met een dak. In de innovatie van Tensail zit het zeil ook boven op de metalen constructie, maar het draagt bovendien het gewicht ervan. In de gepatenteerde bouwmethode wordt het gewicht van de constructie herverdeeld met behulp van de zwevende kolommen die de start-up heeft ontwikkeld. De festivalstructuren behouden daardoor dezelfde dekking, maar met slechts 60 procent van het totale gewicht.

Gerecyclede materialen

Dat lichtere gewicht maakt het mogelijk zwakkere kunststoffen te gebruiken, bijvoorbeeld van gerecyclede materialen. Duurzamer en ook dat vermindert de CO2-uitstoot.

Concurrerend

De impact van de innovatie is groot. In de festivalwereld wordt nauwelijks aan recycling gedaan omdat de constructies zeer prijsconcurrerend moeten zijn. Alles wat de prijzen verhoogt, zal de structuren minder aantrekkelijk maken. Tensail doet dat anders: het is niet alleen duurzamer en recyclebaar, de prijs is ook concurrerend. De innovatie staat klaar om de festivalmarkt te veroveren. Meerdere spraakmakende festivals hebben al partnerschappen getekend om de structuren vanaf 2021 te gebruiken. De constructie van Tensail kan zowel worden gehuurd als aangekocht.

Tensail BV

Tensail logoLeiden

Facebook Twitter LinkedIn Instagram

Website

Tensail festival structure

Het team van Tensail

Het team van Tensail

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact