Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Tea by Me BV, 2e plaats KVK Innovatie Top 100 2020

Gezonde thee van Nederlandse bodem

Kwaliteitsthee van Nederlandse bodem. Tot nu was dat niet mogelijk, maar na acht jaar ontwikkelen heeft Tea by Me de theeplant Camellia Sinensis winterhard en daarmee geschikt voor het Nederlandse en Europese klimaat gemaakt. Daardoor kan thee nu lokaal worden gekweekt. Alle soorten thee, groen, zwart, wit en oolong, komen van deze plant, het verwerkingsproces en ambacht bepalen wat voor soort thee het wordt.

De thee van Tea by Me heeft een transparante korte keten: kweek en productie gebeurt in Noord-Brabant. Door de lokale kweek wordt veel CO2 bespaard. De theeplanten zetten CO2 ook om in zuurstof, waardoor de footprint én het klimaat verbeteren.

Gezond alternatief

Veel onderzoeken bewijzen dat thee een positief effect heeft op ons lichaam, maar van de thee die in de winkels wordt verkocht, draagt vrijwel 95 procent niet bij aan de gezondheid. Steeds meer consumenten willen gezonde, lokale, bewuste producten kiezen, maar voor thee was nog geen alternatief, Tea by Me geeft consumenten hier nu een keuze in.

Lokale plantages

Onder de merknaam JOAN local teamakers is de Nederlandse thee nu te koop bij meer dan negenhonderd winkels, zoals Plus, SPAR, Makro en Sligro. Tea by Me maakt het daarnaast mogelijk om in alle landen in Europa plantages te starten en er wordt in verschillende landen lokaal thee geproduceerd.

Tea by Me BV

Tea by MeZundert

Facebook LinkedIn Instagram

Website

Theemaker Dionne

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact