Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Talent voor Transitie BV, 94e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Een frisse wind door de energiesector én de arbeidsmarkt

Als learning community de energietransitie versnellen en bijdragen aan een fossielvrije samenleving, dat is het doel van Talent voor Transitie BV. Met hun Learning Community Transitieversnellers slaan ze een brug tussen de zoekende starter op de arbeidsmarkt en opdrachtgevers die om ervaren professionals roepen. Jong talent krijgt hiermee een boost in hun ontwikkeling tot energie professional. En de ervaren energiesector krijgt toegang tot ‘energieke’ ideeën en misschien zelfs disruptieve businessmodellen.

Jonge én oude generaties

De learning community is een manier die jonge én oude generaties uitrust voor de opmars naar een duurzame wereld en maatschappij. Hiervoor voeren alle deelnemers samen een aantal brede energie-gerelateerde projecten uit, bijvoorbeeld innovatieve warmtepompen.

Chemie

Het unieke zit in de combinatie van enerzijds professionele begeleiding in de eerste baan. En anderzijds een soort hackaton, waarbij teams oplossingen bedenken voor casussen. Er ontstaat chemie over en weer. De jonge generaties zorgen voor experimenteerkracht en oudere generaties brengen ervaring en stabiliteit mee.  Want daar moeten de oplossingen gezocht worden om de huidige energiedilemma’s te versnellen, volgens oprichter Albert Bloem.

Pressure cooker

Bestaande bedrijfsprocessen komen op een vernieuwende manier bij elkaar, die men nu nog vaak ziet als aparte activiteiten. Sollicitaties, netwerken, business development, project vraagstukken en ambities worden door een hecht team met de transitieversnellers besproken. Als in een ‘pressure cooker.’ Dit scheelt niet alleen tijd en kosten, maar geeft ook energie…

Vertienvoudiging van de omzet

In 2018 vertienvoudigde de omzet van Talent voor Transitie BV ten opzichte van 2017. En voor 2019 willen ze verdrievoudigen. Best bijzonder voor een bedrijf dat pas sinds 2017 actief is.

Talent voor Transitie BV

Logo Talent voor TransitieArnhem

Facebook LinkedIn

Website

Jonge mensen rond een tafel

Teamfoto Talent voor Transitie, uiten gemaakt

Team Talent voor Transitie

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact