Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Takkenkamp Groep BV, 39e plaats KVK Innovatie Top 100 2020

Hoogwaardige circulaire spouwmuurisolatie

Een doorbraak in spouwmuurisolatie: isoleren met een hoogwaardig, circulair product. Airofill innovative wall insulation van Takkenkamp Groep heeft een uitzonderlijk hoge isolatiewaarde - factor 2 ten opzichte van bestaande isolatiematerialen. Het dicht naden en kieren direct af en sluit naadloos aan op bestaande bouwdelen.

Het recept en de productie van het spouwisolatiemateriaal, welke in-house zijn ontwikkeld, zijn dusdanig vernieuwend dat Takkenkamp Groep er een octrooi op verkregen heeft.

Goed toepasbaar

Het circulaire karakter maakt dit product goed toepasbaar: in een duurzame toekomst gaan veel woningen over van fossiele brandstoffen naar een duurzame energie- en warmtevraag. Daarom is het belangrijk dat alle onderdelen van de woningschil goed in samenhang worden geïsoleerd, ook de spouwmuur.

Voor bestaande woningen

Airofill innovative wall insulation is speciaal ontwikkeld voor aansluiting op de bestaande woningvoorraad. Hierdoor kan het snel en met bestaande technieken worden toegepast. In plaats van een compleet nieuwe buitenschil over de woning heen te plaatsen, zijn vergelijkbare resultaten nu toegankelijker geworden met deze spouwmuurisolatie. Het beperkt de netto warmtevraag en reduceert de CO₂-uitstoot van onze bebouwde omgeving.

Klimaatdoelstellingen

Door het behoud en onderhoud van gevels levert Takkenkamp Groep met  Airofill innovative wall insulation een belangrijke bijdrage aan de klimaatdoelstellingen voor 2050: nieuwe materialen hoeven vrijwel niet te worden toegevoegd en slopen is onnodig. 

Nu de eerste woningen met succes zijn voorzien van Airofill innovative wall insulation, is Takkenkamp Groep klaar voor projectmatige uitvoering.

Takkenkamp Groep BV

Tekkenkamp Groep logoZelhem

Facebook LinkedIn Instagram

Website

 Airofill innovative wall insulation

Airofill Innovative Wall

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact