Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

TRIBOO BV, 54e plaats KVK Innovatie Top 100 2020

#GREENGRIDZ het meubelconstructie paneel met een gezonde missie

Massieve meubelpanelen zijn een integraal onderdeel van ons dagelijks leven. Je ziet ze op het werk in de vorm van meubilair als bureaus, tafels, pantry’s, kasten, wanden en thuis als bedden, deuren en keukens. Wereldwijd is de markt voor deze panelen ongeveer USD 145 miljard. Niet voor te stellen hoeveelheden panelen worden 24 uur per dag gemaakt. Niet voor te stellen hoeveelheden panelen worden per dag weggegooid. Gigantische hoeveelheden materiaal worden onttrokken aan de aarde en ongeveer 85% van de panelen die wordt weggegooid word verbrand.

Zou het niet mooi zijn om sterkere en lichtere meubelen te maken waarbij veel minder materiaal wordt gebruikt en veel minder CO2 uitgestoten wordt in het milieu. Zou het niet mooi zijn als de grondstoffen gezond zijn en opnieuw kunnen worden hergebruikt. #GREENGRIDZ, het meubelconstructie paneel van TRIBOO heeft een gezonde missie en gaat het verschil maken.

Massieve meubelpanelen zijn zwaar en bevatten schadelijke stoffen. TRIBOO zag kansen voor een beter paneel. Van afval. Het maakt Greengridz-meubelconstructiepanelen van vezels uit karton, oude kleding, melkpakken, stro, hennep en afvalhout. De Greengridz-panelen zijn duurzamer dan de traditionele massieve panelen, ze dragen bij aan de afvalloze steden en de circulaire economie én ze verkleinen de CO2-footprint. TRIBOO maakt dit gezonde en lichtere alternatief voor onder andere circulaire kantoorinrichting en keukens.

Meubilair lenen

Het leent de panelen uit aan organisaties. Heeft de klant ander meubilair nodig, dan krijgt TRIBOO het terug. Voor de nieuwe vraag ontwikkelt en produceert het vanuit dezelfde grondstof weer andere circulaire meubelen. Zo kan een bureaublad veranderen in bijvoorbeeld een keuken, wand of opnieuw in een bureaublad. Met een design gebaseerd op de identiteit van de organisatie.

Lichter

Afhankelijk van de dikte van het paneel wordt er tussen de 60 en 90% minder grondstof onttrokken aan moeder aarde. De CO2-uitstoot bij de productie is 60 procent lager en #GREENGRIDIZ is CARB2-gecertificeerd en biologisch afbreekbaar. Ter vergelijking, een massief bureaublad van spaanplaat in een afmeting van 1600x800mm en 2 cm dik weegt 25 kilo, hetzelfde blad in #GREENGRIDZ weegt slecht 7 kilo. Een verschil van 18 kilo materiaal. Fijn voor de mensen die meubels sjouwen en monteren. Het scheelt 50% in het volume dat vervoerd kan worden en in  brandstofverbruik tijdens transport.

Werkgelegenheid en vakmanschap

Door in Nederland te produceren, is de levertijd slechts veertien dagen. En hierdoor zorgt TRIBOO voor werkgelegenheid en het behoud van vakmanschap en innovatie voor de Nederlandse maakindustrie. Vanwege de gesloten grondstoffenkringloop worden grondstoffen ook behouden.

TRIBOO BV

Triboo logoAlphen aan den Rijn

Facebook LinkedIn Instagram

Website

GREENGRIDZ het gezonde meubelconstructie paneel

Marc van der Heijden en Martijn Vinke van TRIBOO

Marc van der Heijden en Martijn Vinke

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact