Formulier wordt verzonden, dit kan even duren onderbreek het proces niet. Klik hier om te annuleren
Naar KVK.nl
088 585 22 22 

TI Green BV, 23e plaats KVK Innovatie Top 100 2021

Gemakkelijk van het gas af met CV Inductie

“Van het gas af” wordt ineens veel gemakkelijker, nu TI-Green de CV Inductie (CVi) heeft uitgevonden. Dit is een gepatenteerde innovatieve combi-cv-verwarming op basis van inductietechniek.

Door deze techniek kan een gas cv-ketel, praktisch één op één worden vervangen; meestal op dezelfde plaats en met dezelfde aansluitingen voor de centrale verwarming en warm water. De inductie-unit is duurzaam, kent een lange levensduur en is zeer onderhoudsarm. Het wordt gezien als dé vervanger voor de gas-cv in renovaties waarbij gasloos verwarmen bij zowel hoge-, als lage temperatuur het uitgangspunt is. Ook voor nieuwbouw en in de industrie biedt de CVi een uitkomst. De innovatie heeft daarom een grote impact. Alleen al de vervangingsmarkt in de renovatiebouw in Nederland telt meer dan 350.000 units per jaar.

Zonder dure toepassingen

Met CV Inductie wordt de doelstelling om te voldoen aan de klimaatdoelen en gasloos te zijn in 2050 ineens beter haalbaar. Huishoudens en industrie kunnen nu namelijk gasvrij worden, zonder dat zij hoeven te investeren in grote en dure toepassingen zoals warmtepompen, hybride systemen of elektrische verwarming. Onderhoud van dit systeem wordt tot een minimum beperkt, waardoor de kosten lager blijven dan bij een warmtepomp en duurzaamheid wordt gewaarborgd. Daarnaast is de aanschaf en installatie maar een fractie van die van de warmtepomp.

Lange levensduur

De CVi-unit zelf wordt ook zo duurzaam mogelijk gebouwd, met recyclebare materialen. TI-Green selecteert leveranciers die zich ook richten op duurzame, innovatieve ontwikkelingen en een lange levensduur van onderdelen.

TI- Green richt zich op de renovatie en woningmarkt, maar is ook voor industriële toepassingen inzetbaar.

TI Green BV

TI Green logoOisterwijk

Website

 

Windmolen, zonnepanel, inductie unit van T.I.Green

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
KVK logo
088 585 22 22 Contact