Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

StoneCycling BV, 4e plaats KVK Innovatie Top 100 2020

Bouwen met afval

Ruim dertig procent van al het afval komt van het toenemende bouw-, sloop- en industrieel afval. Alleen in Nederland is dat al 25 miljoen ton. Ondertussen worden voor de bouw nog altijd veel ruwe grondstoffen afgegraven en daardoor wordt bijvoorbeeld bouwzand steeds schaarser. StoneCycling vindt dat het anders moet en maakt daarom bouwmaterialen van (sloop)afval. Zoals de WasteBasedBrick®: een baksteen voor de gevel, het interieur of de vloer, gemaakt van 60 procent afval.

Circulair

Door deze toepassing krijgt het afval een hoogwaardige bestemming. Dit past volledig in de doelstelling van Nederland om volledig circulair te worden. Bovendien hoeven door het gebruik van afval minder ruwe grondstoffen afgegraven en gebruikt te worden. Dit betekent dat per m2 geveloppervlak, 91kg afval een nieuwe bestemming krijgt. Tevens reduceren we het gebruik van ruwe grondstoffen ook met 91kg per m2. De Co2 uitstoot van de WasteBasedBricks® wordt voor het grootste deel gecompenseerd door gebruik te maken van ‘bosgecompenseerd’ groen gas.

Eerste ter wereld

StoneCycling is het eerste bedrijf ter wereld dat op deze manier produceert. Het bedrijf onderscheid zich door te focussen op zowel het upcycelen van zoveel mogelijk afval alsmede het design van de producten. Dit maakt het een sterke speler in de internationale markt. Met de WasteBasedBrick® richt StoneCycling zich specifiek op architecten. Deze duurzame bouwmaterialen van StoneCycling – gemaakt van sloopafval uit Nederland - worden inmiddels over de hele wereld toegepast, waaronder Nederland, Engeland en de Verenigde Staten. 

StoneCycling BV

StoneCycling logoVenlo

Facebook Twitter LinkedIn Instagram

Website

Infographic

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact