Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Stogger Medical BV, 68e plaats KVK Innovatie Top 100 2020

Betaalbare automatische beademingsballon

Voor een grote groep mensen wereldwijd is betaalbare gezondheidszorg onbereikbaar. Dit wordt vooral duidelijk in tijden van crisis. De beschikbaarheid van beademingstoestellen is in deze gebieden vaak kleiner dan één per miljoen personen. Stogger Medical lost dit op met de FRD-e, oftewel “Freddie”, die een handmatige beademingsballon automatiseert.

Stogger Medical is tijdens de COVID-19-pandemie juist opgericht om betaalbare medische apparatuur te ontwikkelen voor dat deel van de wereld waar medische zorg kostbaar en slecht voorhanden is.

Stabiele beademing     

De FRD-e maakt laagdrempelige, betaalbare, basisbeademing mogelijk. Hij automatiseert een handmatige beademingsballon, zodat patiënten over een langere periode stabiel kunnen worden beademd. Dit alles voor een fractie van de kosten van een regulier beademingstoestel, dat vaak te kostbaar en complex is voor de lokale artsen in arme of afgelegen regio's.

Eenvoudig en robuust

De eenvoudige en robuuste opzet van het apparaat maakt het zelfs voor laaggeschoold verplegend personeel mogelijk patiënten te helpen. Hiermee verbetert de gezondheidszorg in afgelegen en arme regio's en wordt onnodige sterfte gereduceerd. Ook in het Westen, waaronder Nederland is het een bijzonder effectief apparaat gebleken dat op grote schaal inzetbaar is (al dan niet als gevolg van COVID) in tijden van (potentiele) tekorten aan geavanceerde apparatuur.

Geschikt voor massaproductie

De FRD-e van Stogger Medical is medisch gecertificeerd en als eerste ter wereld geschikt voor industriële massaproductie. Dit zorgt voor een stabiel en degelijk apparaat met een bereikbare kostprijs. Het is direct verkrijgbaar via Stogger Medical en wereldwijd via het distributienetwerk van het bedrijf. Tevens stelt Stogger Medical een basisversie, genaamd VentilatorPAL, als open-sourceproject beschikbaar. De ontwerpbestanden zijn kosteloos te downloaden via het OpenHardware-platform van het CERN.

Stogger Medical BV

Stogger Medical logoPanningen

Website

FDR beademingsballon van Stogger Medical

Teamfoto Stogger

Het team van Stogger Medical

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact